Ga naar hoofdinhoud

E. van Wijk speelt thuiswedstrijd in Oekraïne

Gevoel voor timing kan logistiek dienstverlener E. van Wijk Logistics niet ontzegd worden. Terwijl heel Europa kijkt naar het EK Voetbal, opent E. van Wijk in speelstad Lviv een eigen vestiging. Het gaat om een logistiek centrum met kantoren en een warehouse van 2500 m2.

e van wijk OekraineOp het terrein is tevens een DAF truckservice centrum van het Giessense bedrijf gevestigd. Het logistieke steunpunt in de Oekraïne speelt een belangrijke rol in het sterk toenemende vervoer tussen West-Europa en Oost-Europese staten. De E. van Wijk vestiging in Lviv biedt een volledig logistiek dienstpakket inclusief warehousing en lokale distributie. Lviv ligt niet ver van de Poolse grens en heeft goede verbindingen met de hoofdstad Kiev. Het warehouse is gebouwd naar westerse maatstaven en heeft onder meer een sprinklerinstallatie.

Met de opening van een eigen vestiging in Oekraïne speelt E. van Wijk in op de snelle economische ontwikkeling van dit Oost-Europese land. Het is de verwachting dat de sterkste economische groei de komende jaren net buiten de Europese Unie zal plaatsvinden. Bedrijven die zaken doen met zakenpartners in Oekraïne zoeken zekere oplossingen als het om logistiek gaat. E. van Wijk kan die bieden met de eigen vestiging, die naast een beveiligd warehouse ook veel logistieke kennis van lokale markt in huis heeft. Tevens biedt men bonded warehousing aan en neemt men opdrachtgevers de douaneafhandeling uit handen.

E. van Wijk Logistics is in 2005 gestart met een eigen bedrijf in Oekraïne, nadat het bedrijf al vele jaren aanwezig was in Roemenië en Moldavië. In de loop der jaren is het bedrijf in Oekraïne uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener met 30 vervoerseenheden. In 2008 zijn er plannen ontwikkeld voor de bouw van een eigen bedrijfspand. Deze zijn aanvakelijk vertraagd door de economische omstandigheden, maar het afgelopen jaar zijn ze versneld doorgezet met als resultaat de eigen locatie in Lviv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer