EEV doet MAN goed • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EEV doet MAN goed

Begin 2009 introduceerde MAN EEV-motoren voor de TGL- en TGM-serie. Nu het jaar voorzichtig op zijn einde loopt kan MAN melden dat bijna iedereen EEV bestelt en het marktaandeel in dit segment anderhalf keer zo groot geworden is.

MAN met EEVVanaf de introductie moment wordt 90 procent van de orders besteld in deze EEV uitvoering en is het marktaandeel van de MAN TGL inmiddels anderhalf keer zo groot geworden en gestegen tot waardes in de afgelopen maanden van 25 tot 30 procent in het segment van 6-12 ton.
Het succes van de TGL en TGM in EEV uitvoering is ten dele het gevolg van het stimuleringsbeleid van de overheid voor de milieuvriendelijkste oplossingen, maar het feit dat deze EEV-voertuigen ook nog eens geen AdBlue nodig hebben om deze schone milieuprestatie te bereiken is een belangrijke oorzaak geweest voor het succes.

Hoewel de markt voor trucks sterk geraakt wordt door de economische tegenwind, waarbij de trekker markt in de eerste 9 maanden een daling van 50 procent liet zien, lijkt de markt voor lichte trucks minder gevoelig met een daling van ‘slecht’ 28 procent. MAN is naar eigen zeggen dan ook verheugd dat zij ook in dit segment succesvol is met de vernieuwde TGL en TGM range.

Over het hele jaar is het markt aandeel van MAN in de trucks boven de 6 ton inmiddels gestegen naar een 4e plaats met 12,8 procent (7 grote merken) wat een stijging is van meer dan 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor, aldus cijfers uit de rekenmachine van de fabrikant. Hiermee lijkt de groei van MAN die een aantal jaren geleden is ingezet te worden voortgezet, na een lichte daling in 2008 als gevolg van de lange levertijden. Dit is in lijn met de ontwikkeling bij de Belgen, waar MAN volgens MAN zelf inmiddels het leidende merk in de markt is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer