Europese sloopregeling komt er niet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europese sloopregeling komt er niet

Er komt geen Europese sloopregeling. Dat is een gevolg van een besluit van de EU dat de Europese overheid zich amper zal bemoeien met de crisis in de autosector. De verantwoordelijkheid ligt vooral bij de industrie en de EU-landen. Een voorstel hiertoe van EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) en Günter Verheugen (Industrie) krijgt donderdag brede steun bij EU-beraad van ministers van Economische Zaken.

sloopregeling_autorecyclingAcht á negen landen betalen inmiddels schrootpremies voor mensen die hun oude voertuig inruilen voor een milieuvriendelijk model. Nederland doet dat niet. In Duitsland is de premie van 2500 euro zo’n groot succes dat de Volkswagenfabrieken alweer op volle toeren draaien. De Duitse overheid overweegt ook samen met Vlaanderen geld te steken in de Opelfabrieken.
Eerder hadden huidig EU-voorzitter Tsjechië en aanvankelijk ook de Duitse commissaris Verheugen aangedrongen op een Europese slooppremie voor oude auto’s. Ook europarlementarier Corien Wortmann-Kool zag wel wat in een Europese sloopregeling, ook voor bedrijfsauto’s, zo gaf ze toe tegenover TTM.nl. Al deze goedwillenden moeten nu echter inbinden onder druk van anderen.

Lees ook:

CDA: ‘EU sloopregeling, ook voor trucks’
“Sloopregeling is weinig efficiënt”
“Sloopregeling ook voor bedrijfsauto’s”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer