Fiat-topman Montezemolo stapt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fiat-topman Montezemolo stapt op

Luca di Montezemolo stapt op als topman van de Italiaanse Fiat-groep. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. De reden voor Montezemolo’s vertrek is dat zijn “opdracht die hij had gekregen van de aandeelhouders in 2004 erop zit.”

Luca di MontezemoloMontezemolo stond zes jaar aan het roer van het Italiaanse autoconcern en wist het bedrijf van de ondergang te redden. Hij blijft wel aan als lid van de raad van bestuur van de groep.

Zijn vertrek werd aangekondigd aan de vooravond van de presentatie van de toekomstplannen voor Fiat en het Amerikaanse Chrysler. Mogelijk maakt het bedrijf woensdag bekend dat de autodivisie, het belangrijkste bedrijfsonderdeel, wordt afgesplitst van de groep. Fiat nam vorig jaar samen met een aantal andere partijen de meeste onderdelen van Chrysler over en kreeg zelf een belang van 20 procent in het Amerikaanse bedrijf. Fiat voert onder meer de merken Lancia, Alfa Romeo en Ferrari en maakt naast personenauto’s ook vrachtwagens (Iveco) en landbouwmachines (CNH).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer