Foto's: Ecomobiel Rally van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Ecomobiel Rally van start

Op landgoed Groot Warnsborn in Arnhem is vrijdag de tweedaagse Ecomobiel Rally van start gegaan, een opmaat naar de beurs Ecomobiel in september dit jaar. Aan de start van de Rally stonden dan ook louter duurzame voertuigen, waaronder de Iveco Stralis LNG/LBG, die helaas niet van start kon gaan.

Iveco Stralis LNG/LBG Ecomobiel RallyDe nadruk tijdens de rally lag toch vooral op personenvervoer, met elektrisch aangedreven sportauto’s, stadsauto’s, een VW Passat op groengas en twee motorfietsen, één hybride Piaggio driewieler en een elektrische motorfiets. Er waren slechts drie voertuigen die onder de noemer bedrijfsauto’s zouden kunnen vallen. Eén daarvan was wel een opvallende, een Renault Kangoo Electrique uit 2002 (!). Ook toen werd er blijkbaar al gedacht over duurzaam vervoer. De TGCC Cobra is een elektrische driewieler a la de oude Piaggio driewieler, maar dan Chinees fabrikaat. Het karretje heeft zowaar een actieradius van 180 km, prima dus voor stadsdistributie.

Publiekstrekker had de Iveco Stralis LNG/LBG moeten worden, die ook de ruim 100 kilometer lange route had moeten rijden (en dat gezien zijn actieradius van 1400 km makkelijk had gekund). Helaas had Iveco Schouten onvoldoende brandstof op voorraad en natuurlijk zijn er nog geen tanklocaties waar LNG getankt kan worden in de omgeving van Arnhem. “Erg jammer”, verzuchtte Adriaan Doorduin van Iveco Schouten. Het werd zo wel erg schrijnend duidelijk dat er snel een paar LNG tankstations uit de grond gestampt moeten worden. Terwijl na veel plichtplegingen de overige deelnemers aan de rally waren uitgezwaaid, bleef de rode Iveco eenzaam achter in de bosrijke omgeving aan de rand van de Veluwe.

Lees in het juninummer van TTM.nl een rij-impressie van de Iveco Stralis LNG/LBG

Meer info over de Ecomobiel Beurs: kijk op www.ecomobiel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer