Foto’s: Mercedes-Benz presenteert nieuwe Atego Euro 6 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Mercedes-Benz presenteert nieuwe Atego Euro 6

Mercedes-Benz heeft woensdag in Wörth haar Euro 6 truckgamma gecompleteerd met de presentatie van de nieuwe Atego. De voornamelijk als distributietruck gebruikte Atego krijgt zeven motor- en vier cabinevarianten. De productie start in mei, de eerste nieuwe Atego’s worden in juli afgeleverd.
Atego 2013Wat als eerste opvalt is dat de cabine niet veranderd lijkt. “Dat klopt, de opbouw van de cabine is dezelfde als voorheen, maar het uiterlijk en tal van details, zoals de cabine-ophanging, zorgen ervoor dat wij de Atego toch echt als 100 procent nieuwe truck beschouwen”, verklaarde Stefan Buchner, Mercedes-Benz nieuwe Hoofd Trucks bij de presentatie.

De nieuwe Atego voldoet natuurlijk aan Euro 6 en heeft zeven motoren die daaraan voldoen. In de lichte modellen wordt de nieuwe viercilinder OM934 gemonteerd, met vermogens van 156, 177, 211 of 231 pk. In de zwaardere modellen is de 7,7 liter OM936 zescilinder gehangen, met vermogens van 238, 272 en 299 pk. De Euro 6 motoren moeten volgens Mercedes zo’n vijf procent zuiniger zijn dan hun Euro 5 voorgangers. Het AdBlue verbruik is gehalveerd tot zo’n 2 tot 2,5 procent van het brandstofverbruik. Mercedes-Benz monteert in Duitsland standaard de PowerShift3, in andere landen geldt daar een minieme meerprijs voor. Er is een zesgangs variant (+ 500 euro) of een achtgangsvariant (+1500 euro). Wie liever met de hand schakelt moet door zes of acht gangen gaan. De service-interval van de nieuwe Atego ligt op 120.000 km.

In de cabine is het een feest van herkenning, want de styling is hetzelfde als bij de Antos, de Actros en de Arocs. De pook voor de handgeschakelde transmissie zit heel handig in het dashboard, net als bij de Mercedes-Benz bestelauto’s. Ook is er meer aandacht besteed aan ergonomie en comfort voor bestuurder en eventuele bijrijder. Er zijn in totaal vier cabinevarianten in drie lengtes. Wie een bed nodig heeft kan profiteren van het vernieuwde matras. Een nieuwe vierpunts cabine-ophanging maakt het rijden met de Atego volgens Mercedes comfortabeler dan ooit.

Lees meer over de nieuwe Atego in een van de komende nummers van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer