Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe pand VSE spectaculair geopend

Afgelopen vrijdag werd met een daverende klap het nieuwe bedrijfsgebouw van VSE in Veenendaal. Met de nodige rook-, licht- en geluidseffecten, knalde een door VSE gesponsorde rallytruck van het Ginaf Rally Power team dwars door een muur van kartonnen dozen het gebouw binnen.

VSEVSE ontwikkelt, produceert en verkoopt geavanceerde elektro-hydraulische veer- en stuursystemen voor trucks en trailers. Truckfabrikanten zoals onder andere Mercedes-Benz, DAF Trucks en Iveco en een groot aantal fabrikanten van opleggers behoren tot de klantenkring van VSE. De stijgende vraag naar producten van VSE maakte het nodig naar een locatie te verhuizen die bijna drie maal zo groot is als het voormalige pand. Het Veenendaalse bedrijf verhuisde onlangs van industrieterrein Nijverkamp naar een locatie van 6000 m2 aan de Ravelijn, vlak bij de snelweg A12.
Mooie dames
De drie à vierhonderd nationale en internationale belangstellenden werden getrakteerd op een wervelend optreden van de ‘Golden Strings’, drie mooie dames die met hun elektrische violen de spanning wisten op te bouwen. Daarna knalde, met de nodige rook-, licht- en geluidseffecten, een door VSE gesponsorde rallytruck van het Ginaf Rally Power team dwars door een muur van kartonnen dozen het gebouw binnen. Toen de wolken waren opgetrokken sprongen twee heren uit de cabine: chauffeur/coureur Jan Lammers en ‘bijrijder’ Wim van Maanen, Wethouder Financiën. Autoliefhebber Van Maanen stak zijn enthousiasme over de zojuist verrichte taak niet onder stoelen of banken: “Ik heb altijd al eens mee willen rijden met zo’n rallytruck!”. Van Maanen was vervolgens vol lof over de ondernemersgeest van de directeuren van VSE, die in deze economisch lastige tijd groei hebben weten te realiseren met een prachtig nieuw bedrijfspand als resultaat.
Ruim opgezet
VSE-directeuren Dick Lodder en Rik de Zaaijer namen daarna het woord. Zij lieten weten zeer trots te zijn op het nieuwe gebouw, op de VSE medewerkers en de enorme opkomst van klanten, leveranciers en andere belangstellenden. Rik de Zaaijer, die onlangs nog als assistentie-teamlid met Ginaf Rally Power meedeed aan de rally Le Dakar in Argentinië en Chili, had ook nog een kort vraaggesprek met voormalig F1 coureur en Le Mans winnaar Jan Lammers. Deze deed voor de eerste keer aan dezelfde rally mee. Als coureur in een soortgelijke truck moest hij helaas uitvallen. Toch kijkt hij er positief op terug en hoopt volgend jaar de financiën weer rond te kunnen krijgen om weer mee te kunnen doen.
Na het officiële gedeelte hadden de aanwezigen ruim gelegenheid alle aspecten van het pand te bewonderen, van de ruim opgezette kantoren tot de productieruimten en het magazijn. Zaterdag volgde een Open Huis, bezocht door honderden belangstellenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer