Foto's: Renault test innovatieve Urban Lab 1 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Renault test innovatieve Urban Lab 1

Renault Trucks voert momenteel diverse testen uit met voertuigen speciaal ontworpen voor stadsdistributie. De Urban Lab 1 is ontworpen op basis van de Midlum en richt zich op snel laden en lossen. Het Nederlandse Gemco E-Trucks levert een belangrijke bijdrage aan de Urban Lab 1.

Renault Urban Lab 1De Urban Lab 1 is uitgerust met een speciale ophanging aan voor- en achterwielen die de vloer van de vrachtauto tot op de grond kan laten zakken. Uitrijden van rolcontainers is dan erg eenvoudig. Renault claimt dat laad- en lostijden door gebruik van de Urban Lab 1 met 30 procent afnemen.

De Urban Lab 1 is gebaseerd op een 16 tons Midlum DXi 5 truck en heeft een laadvermogen van 8 tot 9 ton. Om de vloer te kunnen laten zakken tot grondniveau worden de achterwielen aangedreven door interne motoren, die via een generator gevoed worden door de dieselmotor. Een accupakket zorgt ervoor dat de Urban Lab 1 ook elektrisch kan worden aangedreven, een voordeel wanneer er in de binnenstad of in woonwijken moet worden afgeleverd. Partner in het project is Gemco E-trucks, een in hybridetechniek gespecialiseerd bedrijf uit Eindhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer