Foto's: Veldhuizen innoveert verder met trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Veldhuizen innoveert verder met trucks

Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan is vooral bekend vanwege het meer dan succesvol in de markt zetten van de BE-bedrijfsauto’s. “De BE-markt raakt nu echter verzadigd en we gaan ons voor de toekomst richten op andere (deel) markten”, zo vertelde directeur Pieter Veldhuizen onlangs aan TTM.nl. Op een speciaal evenement liet Veldhuizen zien veel innovatie in petto te hebben, onder meer met trucks.

Iveco Eurocargo by VeldhuizenVeldhuizen richt zich voor de nabije toekomst op drie markten. “Eén markt ligt in het verlengde van onze BE-combinaties. Dan hebben we het over luchtgeremde middenas aanhangwagens, fusee gestuurde aanhangwagens, volume-Clixtar en een doorslag-Clixtar, allemaal te rijden met rijbewijs BE. Ook richten we ons op de markt onder BE, dan hebben we het over het modicficeren van 3,5 tons bedrijfswagens en praten we over rijbewijs B”, aldus Veldhuizen.
Bijzonder interessant is dat Veldhuizen nu ook met de truckmarkt aan de slag gaat. Zo was er op het Veldhuizen evenement een extra lage oprij-vrachtwagen van 23 ton (een Knickargo) ontwikkeld, op basis van een Iveco EuroCargo 120E28 Euro 5. Er is ook een uitvoering van de Knickargo met een laadvermogen van 16 ton, die ook 12 tons aanhangwagens mag trekken. Veldhuizen liet ook een Iveco Trakker zien met een Wide Spread Gestuurd (WSG) tandemstel. Voor de Iveco Daily 35C15 ontwikkelde Veldhuizen een 6 tons trekhaak.

Veldhuizen showde ook een Renault Master volume inrijwagen, een Fiat Ducato dieplader, een Iveco Daily Clixtar kipper op CNG en een extra lage Clixtar oprijwagen, op basis van een Fiat Ducato.

Binnenkort meer over de innovaties van Veldhuizen in TTM magazine, bekijk hieronder alvast de foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer