Foto's + VIDEO: Vos Logistics presenteert eigen CuBoLiner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Vos Logistics presenteert eigen CuBoLiner

Logistiek dienstverlener Vos Logistics presenteert een eigen megatrailer: de Vos CuBoLiner. De trailer is inzetbaar als curtainsider, boxtrailer en voor multimodaal transport. Innovatief zijn de uitneembare zijwanden, waar patent op is aangevraagd.

CuboLiner vos logisticsDe Vos CuBoLiner kan daardoor vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien kraanbaar en daardoor inzetbaar voor multimodaal transport. De trailer is met name geschikt voor het vervoer van hoogwaardige goederen zoals elektronica en farmaceutische goederen, voor het transport van banden en het laden en lossen vanaf de zijkant, zoals vereist in de automotive industrie. De Vos CuBoLiner heeft een inhoud van 100 m3 en voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Met dit nieuwe megatrailerconcept wil Vos Logistics zijn dienstverlening verder uitbreiden naar het boxtrailersegment. Voor dit segment is de CuBoLiner een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele boxtrailer. Vos Logistics heeft met een team van eigen medewerkers en in nauwe samenwerking met klanten en trailerbouwers meer dan twee jaar aan deze ontwikkeling gewerkt.

De eerste 150 van de voor 2013 geplande 250 Vos CuBoLiners zijn in productie genomen door de trailerfabrikant Van Hool. Deze trailers zullen in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar instromen. De Vos CuBoLiner maakt deel uit van het meerjaren vlootvernieuwingsprogramma dat Vos Logistics in 2011 is gestart. In 2013 zullen 500 trailers (zowel megatrailers, silo-opleggers als wissellaadbakken), 200 Euro 5 en 6 trucks instromen, aangevuld met een tiental LNG-trucks.

Frank Verhoeven zegt: “Ik ben trots op deze eigen ontwikkeling waarop we patent hebben aangevraagd. Het is een duidelijk bewijs dat duurzame innovatie in de sector werkt. Het is een mooie resultante van de passie van het team binnen Vos Logistics om in samenwerking met klanten en producenten tot duurzame oplossingen te komen. De CuBoLiner draagt bij aan onze doelstelling om de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer verder terug te brengen. Door de multi-inzetbaarheid van de CuBoLiner streven we verhoging van de beladingsgraad na en verdere reductie van lege kilometers. Daarnaast zullen we ook nieuwe multimodale corridors ontwikkelen samen met onze klanten en partners.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer