Ga naar hoofdinhoud

Fusie Mack en Volvo

De Amerikaanse Volvo tak gaat volgende maand fuseren met Mack Trucks en zal voortaan als één bedrijf verder gaan als North American Trucks.
MackVolvoVolgens moederbedrijf Volvo AB blijven de beide merken onafhankelijk van elkaar opereren. Ook de verkooporganisaties blijven gescheiden. Opzet is om meer synergie te benutten en daardoor kosten te kunnen besparen. De naam van de nieuwe onderneming luidt North American Trucks. Dennis Slagle, chief executive officer van Mack, krijgt de leiding van het nieuwe bedrijf. Per Carlsson, president of Volvo Trucks North America wordt chief operating officer.
De groep Volvo AB boekte het derde kwartaal overigens een verlies dat aanzienlijk kleiner is dan in het tweede kwartaal. Over de markt van de trucks blijven de Zweden pessimistisch. Men verwacht een daling in Europa van 50 procent. Volvo AB  boekte een operationeel verlies van 321 miljoen euro in het derde kwartaal. Een jaar eerder was er nog winst. Door een forse kostenbesparing is het tekort wel veel kleiner dan dat van het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet zakte met 31 procent tot 48,5 miljard kroon. Scania maakte gisteren bekend nog steeds in de zwarte cijfers te zitten. Wel daalde de winst in het derde kwartaal met 5%.
Bronnen: ttnews, De Tijd, Beurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer