Goodyear informeert over winterbanden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Goodyear informeert over winterbanden

Goodyear Dunlop kondigt een campagne aan om vrachtwageneigenaren en wagenparkbeheerders beter te informeren over het belang van veiligheid op winterse wegen. Recente statistieken hebben uitgewezen dat in het Verenigd Koninkrijk, een land dat over het algemeen niet synoniem staat voor sneeuw en ijs, 568 ongevallen met zware voertuigen te wijten waren aan sneeuw en ijs.

winterbanden“Met het oog op de alsmaar minder voorspelbare Europese weersomstandigheden en strengere bandenwetgeving adviseert Goodyear alle beheerders van bedrijfsvoertuigen om er voor te zorgen dat vrachtwagens vóór het invallen van de winter op de juiste banden staan. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook om er voor te zorgen dat chauffeurs hun krappe tijdschema’s kunnen blijven handhaven, zonder obstakels en ongeacht de weersomstandigheden,” aldus Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires bij Goodyear Dunlop EMEA. “Duitsland heeft al verkeerswetten die het gebruik van winterbanden verplichten en ook een aantal andere landen past gelijkaardige wetten toe of introduceert wetgeving rond winterbanden voor het komende seizoen. Winterbanden zijn geen optie, ze zijn broodnodig.”

De afgelopen jaren heeft Goodyear gemerkt dat er een grote misvatting bestaat over winterbanden. Tal van vrachtwagenchauffeurs menen dat winterbanden enkel geschikt zijn voor sneeuw en ijs. In werkelijkheid zijn ze echter niet alleen ontwikkeld voor extreme weersomstandigheden, maar presteren ze ook beter dan andere banden bij lage temperaturen dankzij de geoptimaliseerde designs en rubbermengsels. Met hun betere grip kunnen winterbanden het weggedrag en de tractie in winterse omstandigheden aanzienlijk verbeteren en kunnen ze de remafstand van een voertuig aanzienlijk verkorten. Mensen denken nog al te vaak dat alle banden met het opschrift ‘M+S’ (of ‘M.S’, ‘M&S’) winterbanden zijn, terwijl die afkorting eigenlijk voor ‘Modder en Sneeuw’ staat. Banden met het ‘M+S’-logo bieden niet noodzakelijk dezelfde prestaties en zijn niet altijd geschikt voor alle winterse omstandigheden.

Goodyear UltraGripEr zal een nieuwe wetgeving worden geïntroduceerd die er voor zorgt dat banden voor winterse omstandigheden duidelijk worden gelabeld. Banden die aan de vereisten van winterbanden voldoen, zullen op de flanken worden aangeduid met een afbeelding van een berg met een symbool.

Het gamma winterbanden voor bedrijfsvoertuigen van Goodyear heet ‘Ultra Grip’. Dat gamma is verkrijgbaar in diverse maten en omvat de stuurband Ultra Grip WTS, de aandrijfband WTD en de trailerband WTT. De stuurband Ultra Grip WTS heeft een breed en diep loopvlakpatroon, specifieke Z-vormige lamellen en een rubbermengsel dat geschikt is voor winterse omstandigheden. De aandrijfband Ultra Grip WTD levert  tractie in moeilijke winteromstandigheden zoals sneeuw en ijs. Deze band heeft specifieke rubbermengseltechnologieën, karkasconstructies en lameltechnologie. De trailerband Ultra Grip WTT completeert het gamma specifieke winterbanden voor situaties waarbij alle assen moeten worden uitgerust met winterbanden. De WTT-band werd ontwikkeld voor gebruik op verharde wegen, onverharde wegen en boswegen.

“Veel beheerders en chauffeurs maken de overweging voor winterbanden nooit, tenzij ze in de meest noordelijke delen van Europa of in bergachtige streken werken of door de wetgever verplicht worden”, vertelt Stevanovic. “De winterbanden van Goodyear voldoen niet alleen aan de wettelijke vereisten in de regio’s waar die van kracht zijn, maar helpen ook in alle omstandigheden een uitstekende grip te verzekeren om onnodige vertragingen en incidenten door slechte wegomstandigheden te vermijden. Bovendien hebben onze Ultra Grip-banden geen negatieve impact op het verbruik, zoals velen denken, en zijn ze bijzonder duurzaam.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer