"Imago roetfilter kan beter" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Imago roetfilter kan beter”

Het imago van het roetfiler kan sterk verbeterd worden, evenals de informatievoorziening over roetfilters. Dat meldde de Erkende Leveranciers van Filters (ELvF), onderdeel van RAI Vereniging woensdag tijdens een bijeenkomst.

De ELvF is een koepel van roetfilterfabrikanten. Fabrikanten die natuurlijk graag roetfilters willen verkopen, maar tevens de ideële waarde van het roetfilter willen benadrukken. “Een roetfilter op een truck bevordert de luchtkwaliteit. Een schone lucht bevordert de kwaliteit ten leven”, zegt ELvF-voorzitter Frits Hasselberg. De ELvF heeft elf leden, waarmee het grootste gedeelte van de roetfilterleveranciers in Nederland is afgedekt.

Er leven nog veel vragen over roetfilters, merkt het ELvF. “De recente discussie over het halfopen roetfilter en het stopzetten van de subsidie heeft impact op de opinievorming. Wij willen graag duidelijkheid geven over wat een het gebruik van een roetfilter kan betekenen gemeentes en de samenleving. En ook wat transporteurs aan roetfilters hebben als ze die laten retrofitten”, zegt Henk Rens, vice-voorzitter van ELvF. “Transporteurs zijn overigen redelijk goed op de hoogte van de mogelijkheden en de subsidies. Toch blijft er behoefte over informatie over subsidieregelingen, over mogelijke korting op de Maut – waar we ons hard voor maken -, maar ook over praktische zaken. Ik kreeg laatst een vraag van een transporteur of-ie met zijn voor Duitsland goedgekeurde roetfilter eigenlijk ook Londen in mocht. Hij is vast niet de enige met dat soort vragen”, vult Hasselberg aan.

Erkende Leveranciers van Filters (ELvF)v.l.n.r Frits Hasselberg, Henk Rens en Jaap Tuinstra (coördinator duurzaamheid van het Kenniscentrum van RAI Vereniging)

Lees meer over de activiteiten van ELvF in het juninummer van TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer