Iveco: nieuwe trucks en motoren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco: nieuwe trucks en motoren

Iveco werkt hard aan een nieuwe generatie zware trucks. Niet alleen wordt de Stralis volgend jaar vernieuwd, er komt ook een compleet nieuw gamma zware trucks in 2014. Tegelijkertijd komen er dan nieuwe Euro 6 motoren, waar ook een 16 liter zescilinder bij zit, die het Volvo en Scania moeilijk moeten gaan maken. Dat meldt het Britse Big Lorry Blog.

Iveco Stralis AS440S50 T/PBig Lorry Blog sprak met Iveco topman Paolo Monferino. “Er hoeft niet gewacht te worden tot 2014 voor een nieuwe Iveco. Er komt in 2011 of 2012 een ‘tussenmodel’ gebaseerd op de huidige Stralis, met een sterk verbeterde cabine en aandacht voor bouwkwaliteit en comfort voor de chauffeur.” Ook de nieuwe range zware trucks voor 2014 zal een stap vooruit zijn in kwaliteit en betrouwbaarheid. “De styling en afwerking zal volgens planning hetzelfde zijn als bij Scania”, aldus Sam Burman van Iveco. Dat hij dat zegt is veelzeggend, want Burman is van Scania afkomstig.

Iveco is momenteel ook bezig om de cilinderinhoud van de huidige diesels te vergroten. Zo wordt de Cursor 8 een negen liter motor (Cursor 9) en begint de productie van de Cursor 11, in de plaats van de Cursor 10, volgend jaar. De Cursor 13 blijft vooralsnog ongewijzigd, maar Iveco wilde wel kwijt dat alle toekomstige Cursor motoren common-rail inspuiting krijgen en zullen voldoen aan Euro 6 en EPA 2010.

Bron: Big Lorry Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer