Geely: ‘Geen interesse in Iveco’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geely: ‘Geen interesse in Iveco’

Het Chinese Geely Automobile Holdings ontkent plannen te hebben om truck- en bestelautofabrikant Iveco over te nemen. Dat heeft een woordvoerder van Geely aan persbureau Reuters gezegd.

Sinds de recente wijziging in de organisatiestructuur gonst het van de geruchten wat het plan van moederbedrijf CNH Industrial is met Iveco. Een van de terugkerende geluiden is dat het Chinese Geely geïnteresseerd zou zijn in Iveco en zelfs al een bod op tafel zou hebben gelegd.

Geely ontkent nu, maar gek is de gedachtegang van een Chinese deelname of zelfs overname niet. De Italiaanse krant Il Giornale signaleerde onlangs haarscherp dat de nieuwe Iveco CEO Gerrit Marx in zijn laatste functie bij Bain Capital zich voornamelijk bezighield met overnames en fusies en de Chinese markt goed kent. Geely zou zelfs al meerdere malen zijn pad hebben gekruist.

Vooralsnog doen de overnamegeruchten, waar of niet, CNH Industrial geen kwaad. De aandelen van CNH Industrial stegen maandag 5 procent op de beurs.

Eén reactie op “Geely: ‘Geen interesse in Iveco’

  • Peter

    Word wel interessant hoe ze het gaan splitsen bijde bedrijven maken gebruik van zelfde motoren.
    Dus dan zal een van de 2 motoren moeten ingaan kopen of zelf gaan ontwikkelen, dat zal Iveco dan wel worden aangezien Case New Holland meer motoren gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer