Iveco rijdt autonome S-Way samen met Plus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco rijdt autonome S-Way samen met Plus

Truckfabrikant Iveco en Plus, een leverancier van sterk geautomatiseerde rij- en autonome rijoplossingen, beginnen deze maand met het testen op de openbare weg van hun gezamenlijk ontwikkelde, geautomatiseerde vrachtwagens van de volgende generatie in Duitsland. Als onderdeel van de tests op de openbare weg zullen de bedrijven weggegevens verzamelen om de activiteiten van hun autonome truck te valideren en te beginnen met het ontwerpen van de potentiële fabrieksproductie. De Iveco S-Way met PlusDrive is ontworpen om de veiligheid, efficiëntie en chauffeurservaring te verbeteren en een duurzamere optie voor wagenparken te bieden.

“Duitsland is een leider en trendsetter op het gebied van autonoom rijden, dus we zijn verheugd om ons openbare testprogramma te lanceren in een land dat al lang technologische innovatie en de levensveranderende impact van veiligheidsoplossingen zoals geautomatiseerde vrachtwagens omarmt. Dit is een belangrijke fase in onze plannen om geautomatiseerde trucks op de markt te brengen”, aldus Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group, die TTM.nl op IAA Transportation al een voorproefje van de autonome S-Way liet zien (rechts op de foto).

Het testen op de openbare weg begint in Duitsland en zal de komende maanden worden uitgebreid naar Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De unieke wegen en rijomstandigheden van elk land zullen de geautomatiseerde truck blootstellen aan een breed scala aan terreinen, hellingen, weersomstandigheden en rijscenario’s. Dit zal helpen om de mogelijkheden en functies van plus’s autonome rijtechnologie voortdurend uit te breiden.

Shawn Kerrigan, COO en medeoprichter van Plus, zei: “Praktijkervaring is een waardevol onderdeel van het testen en valideren van onze technologie terwijl we ons autonoom rijdende product voorbereiden op commerciële implementatie in Europa. Aangezien Duitsland alleen al te maken heeft met een tekort van 60.000 vrachtwagenchauffeurs, zal onze geautomatiseerde rijoplossing PlusDrive helpen het verbeteren van de verkeersveiligheid, duurzaamheid en wervings- en retentieproblemen van chauffeurs waarmee wagenparken in de regio worden geconfronteerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer