Jan de Rooy al snel spoor bijster • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rooy al snel spoor bijster

Jan de Rooy en Hans Bekx van Team De Rooy zijn de Africa Race niet best begonnen. Beiden raakten al snel in de eerste etappe (een tijdrit) de weg kwijt en kwamen op achterstand binnen. “Ik doe er maar wat lacherig over, maar ik schaam me dood, we zijn gewoon verkeerd gereden”, aldus Jan de Rooy.

Jan de Rooy & Hans Bekx - Africa Race 2009De eerste etappe ging van Nador naar Boutnib en bestond uit 238 kilometer verbinding, 173 kilometer special en weer 280 kilometer verbinding. Zowel Jan als Hans gingen al snel na het begin van de tijdrit aan het dolen. “Ik schaam me dood, we zijn in het totaal met vier vrachtwagens die voor het klassement rijden omdat door de financiële crisis 14 teams, waaronder een team van Kamaz hebben afgehaakt en dan word ik uitgerekend op de eerste dag ook nog vierde. Onze eigen stomme schuld. Misschien kwam het wel door de prachtige en snelle piste die we reden, in ieder geval hebben we niet goed opgelet”, grinnikt Jan, net aangekomen in het bivak van Team de Rooy.
“Het is maar goed dat we nog een paar duizend kilometer special voor de boeg hebben om de heren Kovacs en Vismara in te halen. Overigens hebben we de achterstand tot zo’n klein half uur. Dat is altijd goed te maken, want ook anderen gaan een keer in de fout”, vervolgt een opgeruimde Jan de Rooy.
“De trucks hebben zich beter gehouden dan wij, daar valt gelukkig niets op aan te merken”, lacht Jan, waarop Hans Bekx aanvult dat zo iets hem nog nooit eerder is overkomen. Ook Hans was vol lof over de route zoals die door de organisatie was uitgezet. “Morgen gaan we dat goedmaken. Dan hebben we een special van 334 kilometer naar Ouarzazate, dan moet het maar meteen gebeuren”, stelt de man uit Mariaheide nuchter vast.

Miklos Kovacs werd eerste bij de vrachtwagens met een tijd van 1.29.41 uur, voor Giacomo Vismara die 1.41.09 uur noteerde. Hans Bekx werd derde in een tijd van 1.56.14 uur. Jan de Rooy had 25 sec. meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer