Jan de Rooy wint Africa Race • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rooy wint Africa Race

Jan de Rooy heeft zondag het vrachtwagenklassement van de eerste editie van de Africa Race op zijn naam geschreven. De Brabantse veteraan sloot de race in stijl af met een ritzege in de laatste etappe. Teamgenoot Hans Bekx eindigde vlak achter De Rooy op de tweede plaats. In tegenstelling tot de Dakar Rally eindigde deze race wel bij het bekende Lac Rose in Dakar.

Jan de Rooy wint Africa RaceDe Rooy was winnaar van een uitgedund klassement. Door de wereldwijde financiële crisis trokken veertien van de achttien ingeschreven trucks zich voor aanvang van de race terug met geldproblemen. Desalniettemin was De Rooy senior verguld met zijn overwinning. “De etappes waren fantastisch, ook al vloek je natuurlijk onderweg nog wel eens als het tegenzit. De moeilijkheidsgraad van deze nieuwe rally is zeker niet minder dan de Dakar Rallies in het verleden.”

“Ik ben ontzettend blij met mijn eerste plaats, die ik natuurlijk ook opdraag aan mijn team en met name aan Hans Bekx, die mij geholpen heeft als dat nodig was. Niet dat dit vaak het geval was, maar toch”, deelt De Rooy een steek onder water uit. “Bovendien wil ik er nog aan toevoegen dat de Hongaar Miklos Kovacs ons het vuur na aan de schenen heeft gelegd. Hij is een man om in de toekomst rekening mee te houden”, aldus de Rooy. “Vanavond gaan we met zijn alle aan het strand eten en natuurlijk een stevig biertje drinken op Hans zijn 53ste verjaardag en op onze overwinning”, besluit een ontspannen de Rooy, aan wie de ontberingen van de laatste dagen al bijna niet meer te zien zijn. Een stevige douche in het hotel zal de rest doen.
Jan de Rooy wint dus de laatste etappe, zoals altijd een showpiece langs het Senegalese strand. Hij legt de laatste tijdrit af in 42.58 min. Hans Bekx heeft 2.06 min. meer nodig, Kovacs 6.31 min. en Vismara 0.01 sec., de Italiaan wordt dus 2de.

Jan de Rooy wint Africa Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer