Jos Maas Ridder van de Weg 2012 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jos Maas Ridder van de Weg 2012

De 47-jarige Jos Maas is Ridder van de Weg 2012. De chauffeur bij het Internationale Transportbedrijf Van der Heijden uit Bladel werd vrijdagochtend door VVD Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert verrast met deze jaarlijkse onderscheiding voor een beroepschauffeur die al tenminste 10 jaar schadevrij rijdt.
Ridder van de Weg 2012De uitreiking vond plaats op het bedrijf in het Brabantse Bladel waar president-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen de Ridderuitreiking gebruikte om aandacht te vragen voor de steeds hogere eisen die aan beroepschauffeurs worden gesteld. “Als grootste gespecialiseerde mobiliteitsverzekeraar in Nederland zien wij dat de eisen aan chauffeurs ieder jaar zwaarder worden. Niet alleen als het gaat om opleiding en bijscholing, maar ook in het steeds drukker wordende verkeer met alle korte lontjes.” Bos wees er nog eens op dat Nederlandse en Belgische chauffeurs wat vakbekwaamheid betreft aan de Europese top staan en eigenlijk geen imagocampagnes nodig zouden moeten hebben. “Er moet in Nederland meer respect en waardering komen voor deze echte Ridders van de Weg. Zonder transport staat alles stil in Nederland en ik erger me als ik berichten lees of hoor over toenemend geweld tegen chauffeurs en de korte lontjes van de medeweggebruikers op de snelwegen. Gelukkig is de politiek nu wel heel actief betrokken bij de aanpak van ladingdiefstal en andere vormen van transportcriminaliteit.”

Jos Maas is al 12 jaar in dienst van Van der Heijden en rijdt met stukgoed door de Benelux en Duitsland. Internationaal Transportbedrijf Van der Heiden BV uit Bladel rijdt met 76 vrachtauto’s door Europa en heeft 100 man personeel in dienst.

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer