Ga naar hoofdinhoud

Limburg kiest voor Iveco EcoDaily

De Provincie Limburg heeft onlangs twee nieuwe meetwagens voor onderzoek naar luchtkwaliteit in gebruik genomen. Twee Iveco’s EcoDaily werden door de Charles Feijts Groep uit Born afgeleverd, en door gedeputeerde Noël Lebens officieel in gebruik genomen.
Limburg IvecoBeide voertuigen zijn voorzien van een hoog comfortniveau met ondermeer climate control, dubbele airbags, Blue&Me telematica, geautomatiseerde versnellingsbak, en een luchtgeveerde achteras. Een voertuig is uitgerust met een uiterst schone 3.0 liter diesel motor met Euro 5 + EEV emissie en 170 Pk. Het tweede voertuig is voorzien van een 3.0 liter Bi-fuel CNG (aardgas) motor met 140 Pk.

Een van de nieuwe meetwagens is specifiek uitgerust voor het meten van stoffen bij de uitworp van industrieschoorstenen. Deze meetwagen wordt ingezet bij controles van bedrijven. De tweede meetwagen is specifiek uitgerust voor onderzoek naar de omgevingslucht en is inzetbaar bij klachten, onrust onder de bevolking en grote projecten in Limburg. Met deze meetwagen worden – ook onzichtbare en reukloze – gevaarlijke stoffen gemeten. Daarmee kan vrijwel direct geconcludeerd worden of er wel of geen gevaar is voor de gezondheid van de omwonenden en het milieu. “Kwaliteit en betrouwbaarheid van deze gegevens zijn belangrijk”, zegt gedeputeerde Noël Lebens. De meetwagen kan in actie komen bij klachten en onrust van inwoners van Limburg en bij de nazorg na een calamiteit. De veiligheid en gezondheid van inwoners van Limburg staan daarbij centraal. De twee meetwagens, inclusief apparatuur en energiesysteem, hebben in totaal 465.000 euro gekost.

Limburg Iveco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer