Maut levert milieuwinst op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maut levert milieuwinst op

Vier jaar na de start van de Maut in Duitsland blijkt dat het systeem winst oplevert voor het milieu. Het aandeel op de weg van trucks zwaarder dan 12 ton met emissie-arme aandrijving is fors gegroeid.

Maut_bordIn 2005 bedroeg het aandeel van trucks met Euro 5 of EEV op de weg nog geen procent. Bij het sluiten van 2008 bedraagt het aantal auto’s in die categorie bijna 40 procent.

In dezelfde periode is het aantal trucks in de klasse Euro 0 tot 2 van 48 procent in 2005 tot onder de acht procent in november 2008 gezakt. Hanss Karsten Kirchmann, bestuursvoorzitter van Toll Collect: “Maut draagt bij aan bescherming van het milieu. De tarifering van de Maut naar emissie-uitstoot heeft invloed op de beslissingen die transportbedrijven nemen bij de aanschaf van nieuwe trucks.

Toll Collect verwacht dat met de verhoging van de Maut per 1 januari a.s. de trend naar emissie-arme voertuigen verder zal toenemen.

In vier jaar tijd heeft het Maut-systeem van Toll Collect rond 100 miljard kilometer vastgelegd en afgerekend. In totaal zijn bijna 938.000 trucks van 122.000 transportbedrijven bij Toll Collect geregistreerd.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer