Foto’s: eActros voor Remondis in afvalinzameling • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: eActros voor Remondis in afvalinzameling

Sinds de start van de serieproductie van de eActros in oktober 2021 breidt Mercedes-Benz Trucks het toepassingsgebied van de e-truck voor het zware distributietransport stapsgewijs uit. Een batterij-elektrische eActros geconfigureerd als afvalinzamelingsvoertuig wordt sinds april van dit jaar ingezet bij de afvalverwerker Remondis in Keulen.

Hiervoor is de e-truck uitgerust met een puur elektrisch aangedreven roterend trommelsysteem van de firma Faun. Deze Faun Rotopress heeft een inhoud van 21 kubieke meter en is bijzonder onderhoudsarm. Remondis gebruikt de eActros in het binnenstedelijke gebied van Keulen voor de afvalinzameling van zakelijke klanten. Ook de inzameling van huishoudelijk afval in de regio Rijnland is gepland.

Het technologische middelpunt van de eActros is de aandrijfeenheid, een elektrische starre as met twee geïntegreerde elektromotoren en een transmissie met twee snelheden. Het directe koppel van de elektromotoren, gekoppeld aan de transmissie met twee versnellingen, zorgt voor een krachtige acceleratie, een indrukwekkend rijcomfort en een rijdynamiek die een ontspannener rijden met minder stress mogelijk maakt dan met een conventionele dieselaangedreven vrachtwagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer