Nieuwe Actros wordt getest in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Actros wordt getest in Nederland

Mercedes-Benz werkt aan een nieuwe versie van de Actros. TTM.nl kwam afgelopen week een prototype tegen op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam.

We waren het prototype van de Actros, de MP6, eerlijk gezegd al voorbij gereden toen we het hevig gecamoufleerde model in de achteruitkijkspiegel ontwaarden. Het eerste het beste tankstation annex parkeerplaats werd opgezocht en we vatten post bij de vangrail.

Groot was onze verbazing toen we de Actros dezelfde afslag zagen nemen en pal voor onze neus zagen langsrijden. Als de wiedeweerga de auto weer opgezocht en naar de truckparkeerplaats gesjeest, waar onze teleurstelling nog groter was dan de verbazing toen we de Actros meteen weer zagen vertrekken…. Blijkbaar hadden de heren chauffeurs alleen van plek dan wel kaart gewisseld.

Op de foto’s die we nog snel konden schieten is te zien dat de Actros MP6 wat rondere cabinevormen heeft gekregen. Verder zijn de zijramen en de carrosserie aan de onderkant van het chassis er specifiek anders uit. Ook de rand rond de wielkasten toont anders. Op onze foto’s gaat het om kortere cabine in een bakwagenspecificatie, in onderstaande video is ook een trekkerversie te zien die zo op het oog langer is dan de vorige Actros-cabine. Of dat betekent dat Mercedes-Benz ook gebruik gaat maken van de nieuwe regelgeving is nog niet te zeggen, maar het lijkt er alleszins op. We verwachten de nieuwe Actros MP6 voor 2024, met een kleine kans dat de truck nog dit jaar wordt gepresenteerd.

Eén reactie op “Nieuwe Actros wordt getest in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer