My-Trucks stuurt 1000ste vrachtwagen de weg op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

My-Trucks stuurt 1000ste vrachtwagen de weg op

My-Trucks, de Belgische leasing- en financieringsmaatschappij van tweedehands bedrijfsvoertuigen, heeft haar 1000ste vrachtwagen opgeleverd. Het bedrijf, dat werkt in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, werkt aan het grootste Europese platform voor de leasing van tweedehands vrachtwagens om op die manier ook de rest van Europa te veroveren.

My-Trucks start in 2012 als mkb-bedrijfje in het Oost-Vlaamse Zomergem. De drie oprichters, actief in de distributie-, bank- en verzekeringssector, stelden vast dat starters en kleine bedrijven het steeds moeilijker kregen om bij de banken een krediet te krijgen. Met My-Trucks reiken ze de helpende hand aan beginnende truckers en firma’s door een all-in formule te lanceren die zowel de levering, financiering als de verzekering van een tweedehands voertuig omvat.

Zeven jaar na de lancering is het driemansbedrijf uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler. “In ons eerste jaar brachten we 22 vrachtwagens aan de man. Vandaag zijn we samen met onze 18 medewerkers trots dat we onze 1000ste truck hebben geleverd”, illustreert CEO Eric Van Speybroeck de sterke groei van zijn bedrijf.


Eric Van Speybroec

My-Trucks scoort door zijn flexibele financieringsformules. Waar banken een lening vooral toekennen op basis van verleden en inkomsten én sinds de crisis alleen maar strenger zijn geworden, werkt My-Trucks op basis van een degelijk businessplan. Maar ook gedrevenheid en passie van de klant spelen een rol. Starters krijgen een kans bij My-Trucks, dat blijkt ook uit de acceptaties: maar liefst 96 procent van de ingediende aanvragen wordt gehonoreerd.

Het bedrijf stuurt de klant al binnen één werkdag een financieel voorstel, gaat meteen in heel Europa op zoek naar de meest geschikte truck, neemt de financiering, verzekering en het papierwerk volledig voor zijn rekening en levert het voertuig razendsnel gebruiksklaar af tot voor de deur van de klant.

Redouane Tenafer (25) uit het Franse Marseille is de nieuwe gebruiker van de 1.000ste ‘My-Truck’. Hij is volgens My-Trucks ook de ideale klant: een zelfstandig ondernemer die supertrots is op zijn vrachtwagen, keihard werkt en beseft dat het in de transportsector snel moet gaan. “Ik ben opgegroeid met een vrachtwagen. Mijn vader was altijd truckchauffeur. Het was mijn grote droom om hem achterna te gaan. Ik zal nooit vergeten dat ik op mijn 22ste, dankzij de steun van My-Trucks, mijn eigen transportfirma RT Transport heb kunnen opstarten. Mijn eerste truck van toen heb ik nu ingeruild voor een nieuw exemplaar: een schitterende Scania S650. Ondertussen heb ik er ook al een trailer gefinancierd. My-Trucks is een betrouwbaar bedrijf, dat luistert en meedenkt, snel handelt en heel professioneel voor de dag komt. Daarom koos ik opnieuw voor hen.”

Met haar 1.000ste, geleasde voertuig bereikt My-Trucks een eerste, grote mijlpaal. Om de grote ambities waar te maken, schakelt het nu nog een versnelling hoger en bouwt het aan het grootste Europese platform voor leasing van tweedehands vrachtwagens met meer dan 2.000 voertuigen van grote merken als Scania, Volvo, DAF, Mercedes-Benz, Renault en Iveco in de portefeuille. “De komende jaren willen we blijven groeien en hopen we nog veel starters zoals Redouane te helpen professionele dromen waar te maken en hen op te nemen in de My-Trucks community”, blikt Van Speybroeck vooruit. “Door het verder uitbouwen van een solide structuur op de Europese markt willen wij dé referentie zijn voor de flexibele financiering van tweedehands vrachtwagens. Onze ambitie is om rond 2022 jaarlijks 2.500 voertuigen in 10 landen in de markt te zetten en zo Europees marktleider te worden. “

Eén reactie op “My-Trucks stuurt 1000ste vrachtwagen de weg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer