Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe binnenstadprojecten in Delft en Den Haag

Delft en Den Haag zijn twee steden die de organisatie van de binnenstaddistributie wil verbeteren. Een nieuw wapen is er ook al: de cargobakfiets.

stadsdistributie_venstertijdenDe Delftse wethouder Lian Merkx (binnenstad en milieu) is in het Algemeen Dagblad enthousiast over de methode van Binnenstadservice.nl, dat vrachtwagens aan de rand van het centrum ontvangt om deze vervolgens milieuvriendelijk in de stad te distribueren. “Het is een reële optie om zo de problemen met de luchtkwaliteit aan te pakken. We willen zo weinig mogelijk vrachtauto’s, die vaak de weg stukrijden en overig verkeer blokkeren. Dit veroorzaakt bij iedereen irritaties,” aldus de wethouder. Zij heeft al met enkele ondernemers in het centrum van Delft gesproken. “Omdat hun reacties positief zijn, wil ik dit overleg verbreden,” aldus Merkx.

Ook in Den Haag zijn de plannen voor betere binnenstaddistributie vergevorderd. Koeriersbedrijf FietsXpress wil in mei beginnen. “Wij ontvangen van gemeente en binnenstad medewerking. Subsidieaanvragen gaan de deur uit,” aldus directeur Freek van Duurens. FietsXpress wil gaan bezorgen vanuit het voormalige PTT-kantoor aan de Binckhorstlaan. Dat wordt nu als bedrijfsverzamelgebouw gebruikt.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer