Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Volvo FM Euro 6 voor Wesseling Logistics

Als een van de eerste klanten in Nederland heeft Wesseling Logistics uit Sassenheim een aantal nieuwe Volvo FM-trekkers Euro 6 besteld. Alle trucks zullen worden uitgerust met het nieuwe stuursysteem Dynamic Steering. Daarnaast gaat Wesseling Logistics gebruik maken van Fuel Advice voor maximale brandstofbesparing. De trucks worden straks geleverd door Volvo Truck Center Rijnsburg.

Wesseling Volvo FM Euro 6


De keuze voor de nieuwe Volvo FM is gebaseerd op vertrouwen en commitment. Marcel Wesseling: “In feite kopen wij de nieuwe Volvo FM ongezien. Het is echt op basis van vertrouwen, maar ook op basis van de specificaties van de nieuwe Volvo FM. We hebben gekozen voor Euro 6, Globetrotter-cabine en Dynamic Steering.” Het Dynamic Steering stuursysteem combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op het stuurhuis. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt. Wesseling: “Juist voor het distributietransport is dat een belangrijke noviteit.”

Fuel Advice

Wesseling Logistics zet met de nieuwe Volvo FM ook vol in op vermindering van het brandstofverbruik. “Onze core business is transport en logistiek. Daarom hebben we in overleg met Volvo Truck Center ervoor gekozen gebruik te maken van Fuel Advice. Dat betekent dat we naast een goede producttraining ook de training Zuinig Rijden in onze bedrijfsvoering implementeren. Het brandstofverbruik laag houden, blijkt in de praktijk lastig. Met de service Fuel Advice van Volvo Trucks krijgen we nu persoonlijke coaching om het brandstofverbruik structureel te verlagen.” De nieuwe service Fuel Advice van Volvo Trucks helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transportbedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5 procent.

Wesseling Volvo Fuel Advice

Hofleverancier

Wesseling Logistics, gevestigd in Sassenheim, is gespecialiseerd in 24-uurs distributie in de Benelux en (chemical) warehousing. Voor het vervoer van stukgoederen en palletzendingen maakt Wesseling Logistics, naast haar eigen vloot, ook gebruik van de netwerken Teamtrans en DHB-Logistiek. Met beide netwerken worden zendingen onderling uitgewisseld om zo een volledige dekking te garanderen binnen de gehele Benelux. Dagelijks zijn er ruim 110 medewerkers werkzaam bij het bedrijf. In 2006 vierde het bedrijf haar 100-jarige bestaan, een mijlpaal die bekroond werd met het predicaat ‘Hofleverancier’. Marcel Wesseling: “Wij zijn een echt familiebedrijf. En dat betekent korte lijnen, maar vooral we doen wat we beloven. Dat zijn twee pijlers waarop het bedrijf staat. Door ons uitgebreide wagenpark, maar ook door de samenwerkingsverbanden kunnen wij onze klanten een grote mate van flexibiliteit bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer