Nissan NV200 en Scania R serie bekroond • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nissan NV200 en Scania R serie bekroond

De Nissan NV200 is gekozen tot International van of the Year 2010. International Truck of the Year 2010 werd de nieuwe Scania R serie.

Scania R-Serie 2009Beide voertuigen werden met een grote puntenvoorsprong gekozen. De Nissan NV200 kreeg 107 punten op een totaal haalbaar aantal punten van 160. De Scania R serie kreeg maar liefst 114 punten.

Bij de Scania was de jury onder de indruk van het Driver Support systeem, van de kwaliteit van de nieuwe software voor het schakelsysteem en voor Opticruise en van de verbeteringen van het comfort in de cabine in het algemeen. Ook het feit dat de Scania R serie gereed is voor Euro 6 motoren speelde een rol bij de afweging van de meeste juryleden. De jury vindt Driver Support in zijn soort het beste systeem dat tot nu toe is ontwikkeld omdat het de chauffeur stimuleert om alle technische mogelijkheden die de Scania R serie biedt om zuiniger en veiliger te rijden, ook daadwerkelijk te benutten.

De jury waardeert in de Nissan NV200 de gunstige verhouding van de laadruimte te opzichte van de uitwendige afmetingen. De NV200 is qua laadruimte de grootste in zijn klasse. Ook de algehele afwerking, het geluidsniveau in de cabine en de diverse extra’s waarmee de wagen kan worden geleverd scoorden hoog. Het juryrapport zegt verder dat Nissan met de NV200 de eerste bestelautofabirkant is die een ‘worldvan’ ontwikkelde, een bestelauto die verkocht gaat worden op de drie belangijkste bestelautomarkten ter wereld. Het is voor de tweede keer in de historie van de International Van of the Year dat een niet-Europese bestelauto de prijs wint. De eerste was eveneens een Nissan: de Q-bic in 1993.

NissanNV200

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer