Petit Forestier koopt 1.000 gekoelde Volta’s Zero • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Petit Forestier koopt 1.000 gekoelde Volta’s Zero

De Franse verhuurder van gekoelde bedrijfswagens Petit Forestier Group is een samenwerking aangegaan met Volta Trucks om samen een elektrische vrachtwagen te ontwikkelen, geschikt voor koeltransport. Petit Forestier wil in 2022  en de jaren daarna 1.000 Volta’s in de verhuurvloot opnemen.

De gekoelde Volta’s Zero zullen deel uitmaken van het 58.500 eenheden grote wagenpark van de Petit Forestier Group en zullen worden uitgerust door Lecapitaine, de carrosseriebouwer die onderdeel is van de Petit Forestier Group. Het designbureau van Lecapitaine is al begonnen met de samenwerking met de technische teams van Volta Trucks om de volledige integratie van de laadbak en de koelinstallatie te verzekeren. De eerste koelinstallatie van Volta Zero zal in 2021 worden getest door de gebruikers, vóór de start van de productie in 2022. Deze industriële overeenkomst zal ook betrekking hebben op alle koelvoertuigen die door Volta Trucks worden verkocht.

Naast de aankoop van 1.000 voertuigen door Petit Forestier richt het strategisch partnerschap zich ook op de gezamenlijke ontwikkeling van vaardigheden, in het bijzonder technische expertise in het onderhoud van elektrische voertuigen, om een full-service oplossing te bieden aan de eindklanten en de operationele inzet van deze innovatieve vrachtwagens in de 280 filialen van de Petit Forestier Group te vergemakkelijken.

Voor Léonard Forestier, Gedelegeerd Bestuurder van de Petit Forestier Groep, past dit partnerschap perfect in de ambities van de onderneming: “Als antwoord op de milieuproblematiek en zorgen over de bereikbaarheid van de stadscentra zijn groene energieën een veelbelovende motor voor de groei van de Petit Forestier Group. Deze samenwerking met Volta Trucks is een perfecte illustratie van onze visie. Deze samenwerking belichaamt onze wens om ons tempo op het gebied van innovatie en energietransitie van onze vloot aanzienlijk te verhogen. We ondernemen nu actie om ons voor te bereiden op de toekomst en om onze klanten de beste nul-emissie koeloplossingen te bieden, ontworpen voor hun stadsleveringen.”

De Chief Executive Officer van Volta Trucks, Rob Fowler, verwelkomt de aankondiging: “Het aangaan van een strategisch langetermijnpartnerschap om 1000 voertuigen te leveren aan Petit Forestier, het grootste verhuurbedrijf van koelwagens in Europa, en de samenwerking met Lecapitaine voor de integratie van een koeloplossing voor de Volta Zero, zal de positie van Volta Trucks als de grootste fabrikant van elektrische bedrijfsvoertuigen versterken. Toen we de Volta Zero lanceerden, wisten we dat er een inhaalvraag was voor de elektrificatie van vrachtwagens. De ongekende reactie van onze klanten, het emissievrij maken van hun wagenpark om te voldoen aan de komende wetgeving en het verbeteren van het milieu voor iedereen, heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt.”

Eén reactie op “Petit Forestier koopt 1.000 gekoelde Volta’s Zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer