Pirelli roetfilters voor Sita • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Pirelli roetfilters voor Sita

Afvalverwerker Sita tekende een groot contract voor de afname van Pirelli roetfilters, die ook bij lagere motortemperaturen goed werken.

PirelliDe bestaande filtersystemen werken naar zeggen van Sita minder goed bij lage temperaturen. De Pirelli filters komen volgens Sita wel onder alle omstandigheden tot een vermindering van de roetemissie met 95%. Sita fleetmanager Eddy de Jong,: “We hebben onszelf een hoog doel gesteld. Met bestaande filters hadden we dit doel niet kunnen bereiken. Immers, bestaande roetfilters werken optimaal bij warme motoren. Sita rijdt relatief korte afstanden. Dus de filters moesten hierop aangepast worden.” 
De innovatie komt mede voort uit regelgeving van het Ministerie van VROM. Hierin wordt bepaald dat voertuigen uit de Euro 2 en 3 klasse alleen nog maar met een roetfilter toegang hebben tot de milieuzones in bijvoorbeeld binnensteden. De roetuitstoot van de SITA-trucks met een Pirelli filter wordt verlaagd naar het niveau van de Euro 4/5 klasse, afhankelijk van de leeftijd en motor van het voertuig.
Pirelli is van huis uit fabrikant van rubberproducten maar is sinds geruime tijd ook actief op andere gebieden. Pirelli Eco Technology is het onderdeel van de Pirelli Groep dat actief is op het gebied van duurzame mobilitiet en reductie van emissies van diesel motoren middels de productie van de Gecam, de witte diesel, en Feelpure roetfilters. Retrofit roetfiltersystemen voor o.a bussen en vrachtwagens worden vervaardigd in de fabriek in Arese bij Milaan en recent opende de nieuwe fabriek in Roemenië waar filters voor de OE markt worden geproduceerd.

pirelli2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer