Ga naar hoofdinhoud

Proef met navigatiesysteem voor trucks

Honderd chauffeurs van zestien transportbedrijven uit de omgeving Eindhoven doen vanaf volgende week mee aan een proef met navigatie speciaal voor lokaal en regionaal vrachtverkeer.

TomTom Work trucknavigatieEen speciale boordcomputer meet welke routes de chauffeurs nu rijden en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) stelt na de zomer vast welke alternatieven mogelijk zijn om bijvoorbeeld woonwijken, routes langs scholen, (zwakke) dijken en lage viaducten te vermijden.

Projectleider EVO informatietechnologie heeft dat donderdag bekendgemaakt. Het nieuwe navigatiesysteem bestaat uit zowel kaart (software) als een apparaat (hardware). Volgens EVO werken bestaande navigatiesystemen voor vrachtwagens nog niet optimaal. Juist regionaal truckverkeer komt daardoor in de problemen, aldus woordvoerster Lia Rotteveel.

Het ministerie van Verkeer, het samenwerkingsverband regio Eindhoven en de provincie Noord-Brabant betalen mee aan het experiment. Als de proef slaagt, komt er mogelijk een landelijk vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer