Ga naar hoofdinhoud

Punch ontwikkelt trucknavigatie voor CarCube

Punch Telematix heeft een eigen trucknavigatiesysteem ontwikkeld voor de CarCube boordcomputer. Het nieuwe navigatiesysteem houdt rekening met de beperkingen die gelden voor vrachtwagens en is voor het eerst te bekijken op het gratis ITT-event dat Punch op donderdag 3 juni a.s. in Houten organiseert.

Carcube trucknavigatiePunch Telematix’ trucknavigatie kan een route berekenen zonder wegen die qua toegestaan gewicht, asbelasting, doorrijhoogte en voertuigbreedte ongeschikt zijn voor deze truck. “Waar nodig worden inrijverboden voor vrachtauto’s en routes voor gevaarlijke stoffen vermeden, terwijl het trucknavigatiesysteem ook ongunstige secundaire wegen en woonwijken zoveel mogelijk buiten de route houdt”, vertelt Chris Boogaard, Country Manager Nederland bij Punch Telematix.
“De CarCube stuurt de geschatte aankomsttijd door naar de FleetWorks backofficesoftware zodat voor de planning en klanten een zo accuraat mogelijke ETA beschikbaar is.”
Adressen worden met de opdracht meegestuurd naar de CarCube. Bij het activeren van de navigatie hoeft de chauffeur alleen het gewenste adres te selecteren.
Het systeem leidt de chauffeur via audiovisuele instructies naar zijn bestemming. “De gesproken aanwijzingen bevatten ook straatnamen zodat de chauffeur gemakkelijk de juiste weg vindt”, licht Boogaard toe.
De CarCube waarschuwt de chauffeur in tekst en beeld voor het naderen van gevaarlijke bochten, stijgings- en dalingspercentages en zijwind. Ook laat het navigatiesysteem met iconen op de kaart zien waar beperkingen voor vrachtauto’s gelden, zoals maximale doorrijhoogtes, inrijverboden voor trucks en routes die verboden zijn voor gevaarlijke stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer