Ga naar hoofdinhoud

Qualcomm in zee met provider Telenor Connexion

Transporteurs die gebruik maken van de communicatiesystemen OmniExpress en OmniOne+ van Qualcomm Enterprise Services Europe zijn met de simkaart van Telenor Connexion voortaan verzekerd van een volledig Europese dekking van hun draadloze communicatie.
OmniexpressDat is het gevolg van de overeenkomst die Qualcomm Incorporated onlangs heeft gesloten met de in Zweden gevestigde provider. Zowel Qualcomm als Telenor zijn in heel Europa actief. Qualcomm Incorporated staat bekend als een toonaangevende ontwikkelaar en vernieuwer van draadloze technologieën, producten en diensten. Telenor Connexion biedt op diverse continenten M2M (machine-to-machine) communicatiediensten aan.
Met de inschakeling van Telenor Connexion als provider is Qualcomm Enterprise Services Europe in staat om haar klanten in Europa blijvend te verzekeren van kwalitatief hoogwaardige en prijstechnisch concurrerende communicatiediensten.Qualcomm Enterprise Services Europe is marktleider op het gebied van mobiele communicatiesystemen. Het bedrijf biedt internationale transporteurs maar ook nationale transport- en distributiebedrijven en charterbedrijven hoogwaardige technologische systemen die de communicatie tussen voertuigen en thuisbasis eenvoudig maken. Tot de mobiele communicatie oplossingen van Qualcomm behoren OmniExpress, OmniOne+ en Euteltracs. De FleetVisor website van Qualcomm combineert genoemde systemen en doet dienst als mobiel communicatieplatform. Qualcomm is met meer dan 60.000 verkochte systemen koploper in Europa.
Telenor Connexion, een divisie van het Zweedse Telenor, is in Europa en Azie een toonaangevende leverancier van M2M communicatiediensten. M2M communicatie is een snelgroeiende markt. Bedrijven in sectoren als de auto-industrie, beveiliging, gebouwenbeheer en wagenparkbeheer maken gebruik van M2M ten behoeve van productiviteitverhoging, kostenbeheer, milieuverbeteringen en uitbreiding van hun
klantenservice. Telenor Connexion is al meer dan 10 jaar actief en heeft inmiddels ruim 1 miljoen simkaarten uitstaan. Tot de klanten behoren Volvo, Daimler en Securitas Direct. Volgens de bekende brancheanalist Bergh Insight is Telenor de meest geavanceerde marktspeler op het gebied van M2M.
Met de simkaart van Telenor Connexion kan Qualcomm haar klanten die gebruik maken van de onder GPRS, EDGE en UMTS functionerende systemen OmniExpress en OmniOne+ een dekking over heel Europa garanderen. Hierdoor zullen de communicatiediensten van Qualcomm nog beter kunnen functioneren. Transportbedrijven zijn verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit van hun communicatie- en dataverkeer tussen wagenpark en
thuisbasis. Bovendien is er dankzij de overeenkomst tussen Qualcomm en Telenor ook sprake van een concurrerende tariefstelling.
Zowel Qualcomm als Telenor beschouwen de overeenkomst als een belangrijke mijlpaal voor hun bedrijf. “Met de simkaart van Telenor Connexion kunnen wij onze telematica- en M2Mdiensten in heel Europa op het vereiste serviceniveau én tegen concurrerende tarieven inzetten”, aldus managing director Bill Karnazes van Qualcomm Enterprise Services Europe. “We zijn tevens in staat om ook de meest recente, innovatieve draadloze communicatiediensten in te voeren in alle uitgezette M2M producten en diensten.”
Per Simonsen, CEO bij Telenor Connexion, ziet de overeenkomst met Qualcomm als een belangrijke stap in de verdere uitbouw van de positie van zijn bedrijf binnen Europa. “De markt voor M2M diensten en producten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit komt vooral door de toenemende vraag naar oplossingen die bijdragen aan meer veiligheid, energiebesparing en klimaatvriendelijkheid. De oplossing die wij nu samen met Qualcomm kunnen bieden, leidt zowel tot efficiencyverhoging als tot kostenbesparing en is daarmee dus uiterst veelzijdig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer