Ga naar hoofdinhoud

Rijstijlanalyse via TomTom

Met ecoPLUS introduceert TomTom Business Solutions een nieuwe tool die de rijstijl van de chauffeur en het brandstofverbruik plus de CO2-uitstoot van de auto in kaart brengt.

TomTom Pro NavigationOm met de rijstijlanalyse te kunnen werken moet een ecoPlus-unit (149 euro) worden gekoppeld aan het motormanagementsysteem. Daarna stuurt de ecoPlus-unit gegevens als brandstofverbruik, CO2-uitstoot, toerentallen, versnelling en stationair draaien via bluetooth door naar de in-car TomTom LINK 300/310. Deze geeft ze door aan de WEBFLEET backofficesoftware, waarna ze beschikbaar zijn voor de wagenparkbeheerder. Via een dashboard en rapportage is te zien hoe de rijstijlprestaties tijdens de rit zijn. Tegen kunnen worden vergeleken met vooraf ingestelde normwaarden.

TomTom ecoPLUS werkt in combinatie met de TomTom 7100 en 9100, die ook voor worden gebruikt voor de overige TomTom Business Solutions (voorheen TomTom Work).

Nieuw zijn ook de TomTom PRO 7100 en 9100 navigatiesystemen. Deze PRO-serie biedt volgens TomTom een verbeterde routebegeleiding en snellere routeberekening. Ook is het navigatiesysteem gemakkelijker te bedienen en biedt het verschillende veiligheidsfuncties zoals advanced lane guidance, handsfree bellen en text-to-speech.

TomTom ECO plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer