Russen verpletteren Gerard de Rooy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Russen verpletteren Gerard de Rooy

Gerard de Rooy is gisteren in de Dakar Rally vrij vernederend verslagen door de Russen Chagin en Kabirov. Chagin won de etappe, Kabirov nam de leiding in het algemeen klassement over van De Rooy.

Gerard de Rooy _ dakar 2009In de zesde etappe, een 345 kilometer lange tijdrit van San Rafael naar Mendoza, eindigde hij op grote achterstand van zijn Russische concurrenten als derde. Vladimir Chagin pakte de dagzege, Firdaus Kabirov neemt in de stand de eerste plaats over van De Rooy.

De Rooy raakte al snel na de start in het Argentijnse San Rafael achterop en verloor uiteindelijk bijna 26 minuten. Chagin lag bijna de hele wedstrijd op kop en hield aan de meet twintig seconden over op Kabirov, die in het klassement uitstekende zaken doet. Kabirov heeft een voorsprong van 9.32 minuten op zijn landgenoot Chagin, De Rooy staat op 25.20 minuten derde.

Voor Hans Stacey zit de Dakar Rally er op. De truckerHans Stacey dakar 2009 uit Best moest tijdens de zevende etappe opgeven nadat de tussenas van zijn MAN-vrachtwagen het tot vier maal toe had begeven. Twee jaar geleden was Stacey nog winnaar in het truckklassement.

Jan de Rooy had gisteren een rustige dag in de Africa Race. “Dit soort dagen zit ik niet op te wachten. Ik wil rally rijden”, bromt De Rooy vanuit zijn stoeltje in het bivak.  Dat was inderdaad de bedoeling. Maar de organisatie koos voor een geneutraliseerde etappe. Dat betekende bijna 1.000 km. over de autobaan, een saaie klus die eindigde in het bivak in Moudjeria en niet zoals aanvankelijk het plan was in Tidjika. “Ik ben gekomen om rally te rijden. Dat doe je in de tijdritten, als die dus niet doorgaan is het voor mij een verloren vakantiedag ongeacht of er een goede reden is voor de neutralisatie”, bromt een ontevreden Jan De Rooy vanuit zijn stoeltje in het bivak. Vandaag mag hij weer volop aan de bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer