SAIC blaast LDV nieuw leven in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

SAIC blaast LDV nieuw leven in

De grootste autofabrikant van China, Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC) gaat wereldwijd een bestelauto verkopen die is gebaseerd op de LDV Maxus. Het Britse merk LDV ging in 2009 failliet.
Maxus DatongDe overblijfselen van LDV werden opgekocht door de firma Eco Concept Limited, die zich gesteund wist door onder meer SAIC. 

SAIC topman Hu Maoyuan maakte onlangs bekend op de Shanghai Auto Show in April de Maxus Datong te laten debuteren. De Maxus Datong zal worden gemaakt in het Oost-Chinese  Wuxi, waar SAIC een fabriek heeft met een capaciteit van 50.000 bestelauto’s op jaarbasis. SAIC is van plan in de tweede helft van dit jaar de Maxus Datong wereldwijd te gaan verkopen. In 2015 wil SAIC dan wereldwijd 400.000 tot 500.000 stuks wereldwijd aan de man brengen.

SAIC heeft meerdere bedrijfswagenmerken in het portfolio: SAIC-GM-Wuling, Nanjing Iveco, Sunwin, SAIC-Iveco, Shanghai Huizhong en nu dan Maxus Datong. Het bestelautomerk zal het eerste merk zijn dat zowel in China als wereldwijd op de markt wordt gebracht.

De LDV Maxus scoorde vooral in thuisland Groot-Brittannië goed sinds de introductie in 2004. Ook in Nederland kwam de Maxus op de markt, al kon hij hier nooit echt potten breken. De Maxus deed het wel goed in een test die TTM.nl in 2007 met de bestelauto deed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer