Scania-dealer Rinsma bestaat al 92 jaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania-dealer Rinsma bestaat al 92 jaar

Scania-dealer Rinsma, bekend in heel Friesland, bestaat 75 jaar. Althans, dat staat in het persbericht dat Scania deze week verspreidde. Volgens informatie van TTM.nl bestaat Rinsma, vroeger transporteur, al 92 jaar.

Scania RinsmaVolgens het persbericht startte Rinsma in 1933 een transportbedrijf, maar enkele jaren geleden vertelde Hendrik Rinsma aan TTM.nl dat zijn vader Wopke al in 1917 met paard en wagen transportactiviteiten exploiteerde. In 1933 kocht Willem Rinsma de eerste truck, een Diamond T10.

Na de Diamond T kwamen er diverse modellen van Scania-Vabis in het wagenpark van Rinsma. Toen het halverwege de jaren vijftig bergaf ging met het transportbedrijf, kwam de kennis van Scania goed van pas. In 1957 werd Rinsma door de toenmalige importeur Beers’ Zonen aangesteld als officiële Scania dealer voor Friesland. Sindsdien is Rinsma met vestigingen in Berlikum en Drachten een begrip in de regio.

“Persoonlijke contact, korte lijnen en een uitgesproken service zijn onze kwaliteiten waarmee we een sterke klantenkring hebben opgebouwd”, aldus Simon Boersma, directeur van Rinsma. “De nadruk ligt op het leveren van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat wij ons graag verdiepen in het vervoersprobleem van de transporteur en hiertoe pasklare oplossingen bieden. Uiteraard liggen deze op het gebied van nieuwe en gebruikte Scania’s, maar ook bedrijfswagens van andere merken, getrokken materieel en diverse diensten als leasing en financiering, verzekeringen en reparatie en onderhoudscontracten behoren tot het totaalpakket.”

Met gemiddeld honderd nieuwe chassis per jaar en een sterk en stabiel marktpercentage kan Rinsma spreken van een trouwe klantenkring. Typische voorbeelden van het bieden van pasklare oplossingen zijn bijvoorbeeld de volume aanpassingen aan de motoren en het inkorten van cabines. Ook recent deed Rinsma van zich spreken door als eerste in de wereld een P-Highline cabine te bouwen met de beschikbare originele onderdelen. “Dit laatste was mogelijk door het Scania bouwdoos principe en de vergaande standaardisatie van het Scania product”, aldus Boersma. “Later werd dit leverbaar af-fabriek.”

Scania Rinsma is gevestigd aan de Bitgumerdijk 26 te Berlikum en aan de Bohrlaan 6 te Drachten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer