DFDS Seaways vervoert Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DFDS Seaways vervoert Scania

DFDS Seaways heeft een nieuw contract met Scania getekend voor het vervoer van vrachtwagenchassis op de route Rotterdam – Felixstowe. Het contract gaat in op 1 april en heeft een waarde van 800.000 euro in 2014.

DFDS ferryNa maanden van intensieve voorbereidingen is DFDS Seaways erin geslaagd een tweejarig contract met de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania te sluiten voor het vervoer van chassis die worden geproduceerd in Scania’s grootste fabriek, gevestigd in Zwolle. Wekelijks zullen er circa 75 chassis worden verscheept naar Felixstowe voor gebruik in Groot-Brittannië en Ierland. Het nieuwe contract is een aanvulling op het al bestaande transport van chassis op de vrachtroutes van Rotterdam naar Felixstowe en Immingham. Gezamenlijk zullen circa 10.000 units via de twee routes jaarlijks worden verscheept. DFDS is op dit moment in de laatste fase van voorbereidingen voor de nieuwe bedrijfsactiviteit. Dit betekent onder andere een nauwe samenwerking met Scania’s wegvervoerders in Rotterdam en Felixstowe. Het contract is daarmee een interessant samenwerkingsverband voor een groot aantal partijen.

Het contract is een uitbreiding van de bestaande samenwerking met Scania. DFDS Seaways vervoert al bus- en vrachtwagenonderstellen voor Scania op de routes tussen Göteborg en Immingham en Göteborg en Gent. “Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking. Het bewijst eens te meer dat onze klanten de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van DFDS Seaways als zeer goed waarderen”, aldus Rob Olbertz, Route Directeur voor de Rotterdam-Felixstowe service die dagelijks in beide richtingen drie afvaarten verzorgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer