Ga naar hoofdinhoud

“Sloopregeling ook voor bedrijfsauto’s”

RAI Vereniging maakte woensdag bekend een sloopregeling voor auto’s op te willen zetten, naar Duits voorbeeld. Volgens woordvoerder Harald Bresser van RAI Vereniging is het zeer waarschijnlijk dat ook bedrijfsauto’s onder de sloopregeling gaan vallen. “VROM wil zeker de bestelauto’s erbij betrekken, maar ik denk dat we ook om de trucks niet heen kunnen.”

AutosloperijVolgens Bresser leeft het idee om bestelauto’s op te nemen in de sloopregeling al bij VROM. “Het was een gesprekspunt bij de ondertekening van het ‘Convenant beperking fijnstofuitstoot lichte bedrijfsauto’s en kampeerauto’s’, enkele weken geleden. Over trucks heb ik VROM nog niet gehoord, maar ik denk dat we daar, met de huidige aandacht voor het bevoordelen van het gebruik van schone voertuigen, niet omheen kunnen.”

Het ministerie van VROM wil niet reageren op de uitlatingen van RAI Vereniging. “We zijn nog in onderhandeling. Het is niet slim om vooruit te gaan lopen op de eventuele inhoud van de regeling”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Branche-organisaties TLN en EVO komen later met een reactie op de mogelijkheid van een sloopregeling voor bedrijfsauto’s.

Bekijk hier het item over de sloopregeling van het NOS-Journaal van woensdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer