Ga naar hoofdinhoud

‘Stedelijke distributie Arnhem hoger op agenda’

Arnhem heeft sinds vorige week een nieuw college en een nieuwe wethouder voor Mobiliteit, Martijn Leisink. Naast felicitaties aan Leisink doen TLN en EVO ook een oproep aan hem om het makkelijker te maken de stad op een efficiënte manier te bevoorraden.

stadsdistributie_venstertijden“Venstertijden dwingen het bedrijfsleven in Nederland dagelijks 14 procent meer bestelauto’s, 25 procent meer bakwagens en 59 procent meer trekker/opleggercombinaties in te zetten om winkels op tijd te kunnen bevoorraden”, schrijven TLN en EVO.

Hoewel de organisaties in het verleden al overleg hebben gevoerd met de gemeente over de bevoorrading, verdient dit punt extra aandacht. De nota ‘Rijden in het voetgangersgebied’ die de vorige gemeenteraad had vastgesteld, biedt namelijk weinig ruimte voor bedrijven om de bevoorrading zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Nu het nieuwe college is geïnstalleerd, willen TLN en EVO graag met wethouder Leisink om tafel om dit onderwerp te bespreken.

Verder hebben TLN en EVO en de gemeente nauw overleg gevoerd over de invoering van een milieuzone voor het vrachtverkeer. Het onderzoek naar de haalbaarheid van die zone loopt nog. Het vervoerend en verladend bedrijfsleven adviseert de heer Leisink bovendien om voorkeursroutes voor het vrachtverkeer in te stellen, parkeerplaatsen aan te wijzen voor vrachtauto’s en ruimte te reserveren voor logistieke bedrijvigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer