Tachogegevens nu ook te downloaden via Volvo Dynafleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tachogegevens nu ook te downloaden via Volvo Dynafleet

Vanaf vandaag is het mogelijk met Volvo’s Dynafleet systeem ook tachograafgegevens te downloaden.
DigitachDe gegevens van de tachograaf worden via internet automatisch doorgestuurd naar de thuisbasis. “Met de tachograaf download functie hebben transportbedrijven nu altijd up-to-date informatie over rijtijden en van de rijstijl van de chauffeur op de truck”, legt Pascal Claes product manager Dynafleet bij Volvo Trucks uit. “Alle informatie wordt opgeslagen voor minimaal twee jaar op de Dynafleet server. De informatie is vrij toegankelijk en kan door de klant ook lokaal worden opgeslagen Hiermee wordt het aantal administratieve handelingen beperkt en wordt het eenvoudiger te voldoen aan de verschillende wetgevingen.” De transfer van gegevens vindt geheel automatisch plaats. De chauffeur hoeft alleen zijn chauffeurskaart in de tachograaf te steken. Het transportbedrijf bepaalt met welke frequentie zij data willen oversturen van de truck naar kantoor. Om te zorgen dat het transportbedrijf de informatie kan ontvangen, is een kaartlezer en een bedrijfspas nodig. Hiermee wordt ongeautoriseerde toegang tot de gegevens voorkomen. Omdat Dynafleet een Europees systeem is, zijn alle bijkomende communicatiekosten opgenomen in een vast bedrag per maand.
Tachograaf Download is bestemd voor de laatste generatie digitale tachografen waarbij op afstand downloaden mogelijk is. Voor oudere digitale tachografen biedt Volvo Trucks Driver Data Upload. De overbrenging van de gegevens van truck naar kantoor vindt hierbij ook geheel draadloos plaats alleen moet de chauffeur zijn kaart uit de tachograaf halen en in de Dynafleet kaartlezer steken.
Volvo was de eerste truck fabrikant in Europa die een eigen transport informatie systeem introduceerde in 1994. Vanaf dat moment zijn er wereldwijd meer dan 40.000 units verkocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer