Tatra en DAF vernieuwen samenwerking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tatra en DAF vernieuwen samenwerking

Tatra Trucks en DAF Trucks hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de levering van motoren en cabines van DAF aan Tatra voor de 4×4, 6×6 en 8×8 trucks van het Tsjechische merk. Er worden ook Euro 6 motoren van DAF geleverd voor de nieuwe Tatra Phoenix die eind oktober op de Europese markt komt.

Foto's: DAF presenteert nieuwe MX-11 Euro 6 motorTatra ging de afgelopen jaren door moeilijke tijden en ging zelfs failliet. Nu de truckfabrikant onder een nieuwe eigenaar is doorgestart, is er ruimte voor nieuwe plannen. DAF Trucks is overigens nog altijd voor 19 procent aandeelhouder van Tatra.

De overeenkomst houdt in dat DAF cabines en Euro 3, Euro 4 en Euro 5 motoren blijft leveren aan Tatra. “Voor de EU-markten is de nieuwe Phoenix nu bijna klaar”, aldus de nieuwe Tatra topman Petr Rusek. “Daar in monteren we de nieuwste Euro 6 technologie van DAF, te weten de Paccar MX13, maar ook de Paccar MX11 (rechts op de foto).”

“DAF is er trots op dat we cabines en motoren aan Tatra blijven leveren”, aldus Ron Bonsen, bij DAF Trucks verantwoordelijk voor marketing en sales. “Tatra is een toonaangevende fabrikant van voertuigen met aandrijving op alle wielen, en daarmee zijn ze een prima aanvulling op DAF’s eigen gamma van tractievoertuigen.”

De nieuwe en bestaande Tatra Phoenix voertuigen kunnen worden onderhouden bij Tatra dealers. Ook bij DAF dealers kan men terecht, maar dan wel alleen voor de DAF-onderdelen. Enkele DAF-dealers zijn ook geautoriseerd Tatra-dealer.

Petr Rusek, Ron Bonsen and Radek Strouhal signing a new agreement
De nieuwe overeenkomst werd ondertekend door v.l.n.r. Petr Rusek, CEO van Tatra, Ron Bonsen van DAF Trucks en Radek Strouhal, financieel directeur van Tatra.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer