Ga naar hoofdinhoud

Team de Rooy toch naar Dakar Rally

Team de Rooy neemt toch deel aan de komende Dakar Rally, zij het dat Jan noch Gerard achter het stuur plaats neemt. De nieuwe truck van Gerard is verhuurd aan de Fransman Jo Adua. Het team zal ook met de Service truck aanwezig zijn met 5 monteurs om hem de volledige support te geven; daarnaast zal Gerard meegaan als Team manager tijdens de rally.

Gerard de Rooy - Dakar Rally 2009“Het is mooi dat we een huurder hebben gevonden, nu kunnen we toch de truck laten testen, en we verliezen de concurrenten niet uit het oog. Nu kunnen we een beetje proeven hoe het is om een truck te verhuren, in het verleden waren wij hierop tegen omdat we toch de techniek voor onszelf willen houden, maar nu Jan afscheid heeft genomen en de crisis toch een grote financiële rol speelt moeten we iets doen om het team in leven te houden”, aldus Gerard.

Tijdens de Pre-Proloog op het Eurocircuit van Valkenswaard op 7 November zal er ook worden stil gestaan bij het onlangs aangekondigde afscheid van Jan de Rooy. Alle voertuigen van de jaren ’80  zullen tentoongesteld worden, evenals de Iveco van het laatste jaar.

Er zal ook gereden worden met de Bull van 1985 en als hoogtepunt met de Turbotwin X1 uit 1988 waarmee Jan de Peugeot van Vatanen op spectaculaire wijze inhaalde. Ook zullen de neus uit 1982 en de Turbotwin II uit 1987 aanwezig zijn op het Eurocircuit.

Bekijk hieronder een overzicht van Jan de Rooy’s rallycarriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer