Ga naar hoofdinhoud

Transned Lease terug in de truckleasemarkt

Begin 2009 stopte Nederlands enige landelijk opererende universele bedrijfsauto leasemaatschappij Universal Leasing Benelux, beter bekend onder de merknaam Transned Lease, met het afsluiten van nieuwe contracten. Deze week deelde het bedrijf mee de draad weer op te pakken. Dat werd mogelijk doordat men een nieuwe, solide aandeelhouder heeft gevonden.

Universal Leasing Benelux is sinds 16 juni officieel een 100 procent dochter van het Duitse ABC Finance, gevestigd in Keulen. ABC Finance is een grote bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij die een breed pakket financiële diensten biedt, waaronder factoring. ABC Finance 7is op zijn beurt weer eigendom van het Duitse familiebedrijf  Wilh. Werhahn KG, een ruim 170 jaar oude, van huis uit industriële onderneming met meer dan 9000 werknemers. Het bedrijf is actief in verschillende branches. Zo is men eigenaar van dakleien fabrikant Basalt AG, van messenfabriek Zwilling en bezit men een grote divisie bestaande uit producenten van bakkerijgrondstoffen. Transned Lease directeur Bertil Janssen: “Wilh. Werhahn KG is een degelijk gefinancierd Duits familiebedrijf met een balanstotaal van meer dan 33 miljard euro, waarvan de helft eigen vermogen. Een van de kenmerken van het bedrijf is dat men niet voor de korte termijn gaat. Als men iets nieuws start of een bedrijf overneemt oriënteert men zich grondig. Als dan tot overname besloten wordt is dat ook voor de lange termijn. ‘Wij doen zaken met generaties’ is een uitspraak  van de hoogste baas. Wij zijn blij met een degelijk Duits bedrijf als aandeelhouder omdat de leasebusiness toch voor een groot deel is gebaseerd op vertrouwen en continuïteit.”


Eigen bank

Janssen legt uit dat de Wilh. Werhahn KG ook een eigen bank bezit in de vorm van de ABC Bank. Dat is vanaf nu de bank die de herfinanciering van Transned Lease voor zijn rekening neemt. De directie van Transned Lease is echter als het gaat om het financiële beleid en met name om de acceptatie, volledig zelfstandig. Bertil Janssen: “Een verbetering is verder dat we gebruik kunnen maken van de ICT en software die binnen ABC Finance  is ontwikkeld voor de eigen leasing activiteiten. ABC Finance is vooral actief op het gebied van vendor leasing. Daarbij wordt de specifieke kennis op productgebied ingebracht door een partner. Men opereert met vendor leasing binnen een groot aantal verschillende branches .” Vendor leasing wordt als nieuwe activiteit toegevoegd aan de portfolio van Transned Lease. In welke segmenten men die activiteit gaan starten is nog niet bekend maar het is denkbaar dat synergie wordt gezocht met de branches van ABC Finance. Bertil Janssen: “Wij zien het als een uiterst interessante groeimogelijkheid en een kans om zowel nieuwe klanten binnen te halen als bestaande klanten meer te kunnen bieden.”

 

Bemanning

Op de foto de bestaande Transned Lease ploeg Vlnr: Bertil Janssen, Joop Kuipers, Monique de Bont, Mart Janssen en Marc Smit 


Know how is er nog
Transned Lease had op het hoogtepunt een leaseportefeuille van  ruim 6000 trucks, opleggers en bestelwagens. Inmiddels is dat aantal gereduceerd tot 2400. Om weer te groeien zal Transned Lease personeel gaan aantrekken. Bertil Janssen: “We hebben met een club van vijf personen de afgelopen jaren de lopende leasecontracten afgehandeld. Er is dus veel know how voor het bedrijf behouden gebleven maar we hebben nu wel meer capaciteit nodig.  Ik heb op dit moment dan ook zeven vacatures. We gaan uiteraard proberen of we ex-werknemers weer terug kunnen halen!” Transned Lease gaat  per 1 augustus a.s. ook de lease activiteiten die men voor Iveco deed weer oppakken. Dat gebeurt -net als vroeger- onder de merknaam Iveco Lease. Daarmee is Transned Lease na een onderbreking van tweeënhalf  jaar weer helemaal terug. Een plezierige bijkomstigheid is dat de beëindiging van de activiteiten op het gebied van nieuwe leasecontracten destijds op een nette wijze is gebeurd. Transned Lease heeft daardoor nog altijd de goede reputatie die het gedurende vele jaren van zijn bestaan opbouwde  en waarmaakte.

 

Eerder op ttm.nl: Transned Lease stopt met nieuwe leasecontracten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer