Ubidata fleetmanagement knalt Nederlandse markt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ubidata fleetmanagement knalt Nederlandse markt op

Met een hele reeks toepassingen op het gebied van fleetmanagement presenteert het Belgische Ubidata zich deze maand in Nederland. Er is meteen al goed nieuws: in de nieuwste versie van de Dark Blue Box boordcomputer heeft Ubidata het aantal standaardcomponenten aan boord van de vrachtwagen uitgebreid. Bovendien kunnen de functies voortaan op afstand worden beheerd. Het toestel is combineerbaar met een trailer boordcomputer en de PDA-oplossing van Ubidata.

Ubidata solutionsDe Dark Blue Box (de blauwe doos boven in het midden) wordt geïnstalleerd met een aantal in-truck standaardcomponenten. Het aantal daarvan is in de nieuwste versie opgevoerd. “We leveren onze boordcomputer met een basisconfiguratie. Die kunnen we voor elke klant naar wens uitbreiden. Dat kan tegenwoordig zelfs van op afstand. Zo kan een vervoerder bijvoorbeeld van op kantoor het tachosignaal lezen en extra metingen uitvoeren qua verbruik en rijgedrag”, zegt Jos Van Thillo, senior consultant van Ubidata.

Naast de klassieke in-truck Dark Blue Box is er ook een trailerversie leverbaar met als optie temperatuuropvolging. Deze uitvoering werkt op batterijen en wordt in een waterdichte, schokbestendige industriële doos onderaan de oplegger gemonteerd. De batterij wordt gevoed als de oplegger aan de truck gekoppeld is. Dan geeft hij elke 5 minuten een lokalisatiesignaal door. Losgekoppeld blijft de Trailer Dark Blue Bock gedurende drie maanden werken “Dan wordt de plaatsbepaling elk uur doorgegeven”, legt Van Thillo uit.

Een derde product van Ubidata is een PDA voor het gebruik van statusmeldingen, communicatie met dispatching en extra informatie bij leveringen. Er kan ook een elektronische handtekening mee worden geregistreerd. Deze gegevens kunnen volledig worden geïntegreerd in de logistieke of ERP-systemen van de klant. “De drie producten zijn afzonderlijk inzetbaar of in combinatie”, aldus Van Thillo.

Ubidata is in België en Luxemburg al zeer actief en succesvol met fleetmanagement. Onder meer DHL, Maenhout (groep WimBosman), Essers, Delhaize, Van Moer, Fraikin, CarLease, TSLUX, DDTrans, en ECS behoren tot de klanten. Ubidata biedt realtime oplossingen aan op het gebied van trekkervolgsystemen, inclusief canbus en tacho integratie, trailervolgsystemen, temperatuur- en locatiemonitoring, proof of delivery, proof of collect, status van chauffeur en een dispatch volgsysteem.

Ook interessant is de Eco Driving Index. De Dark Blue Box registreert via de canbus de rijstijl van de chauffeurs. Volgens Ubidata kan zo de chauffeur getraind worden op een ecologischer rijstijl, wat volgens de leverancier kan leiden tot een brandstofbesparing van 15 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer