Ga naar hoofdinhoud

Vestigingen Renault Trucks erkend duurzaam

Renault Trucks Commercial Nederland, met 8 vestigingen de grootste Renault Trucks dealer in Nederland, is sinds juli 2012 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat alle acht de vestigingen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Foto van links naar rechts: Luuk Kwakkenbos (After Sales Manager Renault Trucks Amsterdam en Utrecht), Jean-Francois Gatineau (Vice President Renault Trucks), Janneke van Es (HR Administrator Renault

Renault Trucks Commercial Nederland heeft vestigingen in Amsterdam, Barneveld, Berkel en Rodenrijs, Hilvarenbeek, Tegelen, Hapert, Maasdijk en Utrecht, Alle acht vestigingen hebben het certificaat ontvangen. “In de praktijk betekent Erkend Duurzaam concreet dat Renault Trucks Commercial Nederland maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in de bedrijfsvoering heeft verankerd. Het dealerbedrijf verkoopt bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden en de gebruikte banden worden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen”, aldus Jean-Francois Gatineau, Vice President Renault Trucks in de Benelux. “Uiteraard geldt dit voor al onze dealers in de Benelux.”

Bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf draait het ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik. Jean-Francois Gatineau: “Renault Trucks biedt het Optifuel Programma aan, dat bestaat uit Optifuel Training, een chauffeurstraining die de chauffeur bewust maakt van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl, en Optifuel Infomax, een fleet management systeem waarmee rijstijlen verzameld, geanalyseerd en geoptimaliseerd kunnen worden. Met dit programma kan tot 15 procent op brandstofkosten worden bespaard. Ook dit was voor BOVAG een reden het certificaat toe te kennen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN). Het certificaat is een jaar lang geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer