Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Kijkje in de Scania XL-cabine

TTM.nl was afgelopen week te gast op Road Transport Expo, een nog nieuwe vakbeurs in het Britse Stoneleigh. Daar liepen we al snel tegen een Scania 660S aan met een XL-cabine. Dat betekent 27 cm extra binnenruimte voor de chauffeur. Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Op de stand van Scania UK zien we de zilvergrijze Scania S van Morgan Transport uit Banbury al snel staan. Het valt aan de buitenzijde niet eens op dat er een verlengde cabine op zit, want die zit weggewerkt achter de zijfenders. Je ziet het wel goed als je de Scania van Morgan aan de achterzijde bekijkt, en dan maken we de vergelijking met de Scania die ernaast staat. Duidelijk verschil. We pakken het meetlint er even bij en meten aan de achterkant van de cabine 30 cm extra plaatwerk. Buiten zien we ook nog dat het opbergvak (links én rechts) achter de deuren flink groter is geworden.

In de cabine is het daadwerkelijk veel ruimer. De cabine is 27 cm langer, wat staat voor 13 procent meer cabinevolume. Dat scheelt behoorlijk in de ervaring van de binnenruimte. Het is echt een chauffeurspaleis! Het bed is nu 100 cm breed. Aan de voorzijde van het bed zien we een unit met extra bekerhouders en een vakje. Aan de zijkanten van de cabine zien we opbergvakken en aan de achterwand van de cabine is een kastenwand bevestigd die zo’n beetje groter is als dat je thuis hebt.

Kortom: veel meer ruimte en vooral ruimtelijke ervaring in de Scania XL. De XL-optie is af-fabriek leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer