VIDEO - Truck kiepert het water in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Truck kiepert het water in

Een vrachtwagenchauffeur uit Venray heeft woensdag de schrik van zijn leven gehad toen hij met zijn truck achterover de Zuid-Willemsvaart in Veghel kieperde. Rijkswaterstaat heeft de vrachtwagen er weer uit getakeld. De wagen met zand was om elf uur ’s morgens achteruit het kanaal in gereden.

vrachtwagen kiepert water inDe combinatie kwam uiteindelijk recht omhoog in de Zuid-Willemsvaart te staan, waarna de chauffeur, een man uit Venray, meters boven het water uit de cabine van de vrachtwagen moest worden gehaald. Hij kwam met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de provinciale weg N279 en de Rembrandtlaan.

De chauffeur wilde zand lossen dat nodig was voor werkzaamheden aan de kant van het kanaal. De 46-jarige bestuurder reed met zijn achterwielen tot op de rand en bracht zijn bak omhoog. Omdat de achterklep niet opende, drukte het gewicht op zijn achterwielen, die daardoor naar achteren schoven.

De hele vrachtwagen kantelde naar achter en kwam op zijn achterkant klem te zitten tussen de kant en een aangelegde damwand. Daardoor kwam de vrachtwagen recht omhoog te staan. De voorbereidingen voor de takelwerkzaamheden begonnen tegen halfvier. Anderhalf uur later was de klus geklaard. Het verkeer heeft hooguit tien minuten echt last gehad van het takelen, zo meldt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Bron: Omroep Brabant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer