Volvo: "Dag Sinotruk; hallo Dongfeng" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo: “Dag Sinotruk; hallo Dongfeng”

Volvo Trucks verbreekt de samenwerking met de Chinese truckfabrikant Sinotruk. Dat komt niet als verrassing na de investering die MAN vorige week in Sinotruk deed. Volvo voelt er nu veel voor banden aan te gaan met het eveneens Chinese Dongfeng.

DongfengDe samenwerking tussen Volvo en China National Heavy-Duty Truck Corp, waar Sinotruk onder valt, is geen success geworden. De productie lag al een aantal jaren stil door slechte verkoopcijfers.

Het afscheid nemen van Sinotruk kan betekenen dat Volvo en Dongfeng weer nader tot elkaar komen, zeggen bronnen in de Chinese automotivebranche. Dat wordt echter niet bevestigd door de beide merken zelf.

Dongfeng, de op twee na grootste autofabrikant van China, heeft al jaren geleden met Volvo overlegd om in te stappen in de samenwerking van Dongfeng met Nissan. Als Volvo mee zou doen, kan Nissan zich meer concentreren op het produceren van personen- en bestelauto’s. Volvo zou dan de trucks voor haar rekening nemen. Een obstakel om destijds tot een overeenkomst te komen, was dat Volvo al veel partners had in China. Met het afscheid van Sinotruk lijken de zaken nu anders te liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer