Volvo geeft 2000 euro roetfiltersubsidie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo geeft 2000 euro roetfiltersubsidie

Volvo Truck Nederland geeft vanaf vandaag tot 2000 euro subsidie op gesloten roetfilters. Het betreft Volvo retro-roetfilters voor Euro 2 en Euro 3 Volvo-trucks boven de 225 kw. Volvo wil met deze actie klanten tegemoet komen bij de huidige verscherping van de milieuwetgeving.

Volvo FM7Rob van Dormolen, manager commercial aftermarket bij Volvo Truck Nederland, legt uit: “Zorg voor het milieu is een van onze kernwaarden. Wij helpen de klant graag zijn trucks milieuvriendelijker te maken. Vooral nu steeds meer Nederlandse en Europese steden milieuzones invoeren en de Duitse overheid schonere trucks zelfs gaat bevoordelen door het berekenen van lagere Mauttarieven, is het voor de klant essentieel hier op in te spelen. Een klant met een Euro 2 of Euro 3-voertuig krijgt nu te maken met een extra kostenpost. Wij komen de klant hier graag in tegemoet en bieden nu tot 2000 euro Volvo-milieusubsidie bij de montering van een gesloten roetfilter.”

Niet alleen leveren de Volvo-roetfilters een positieve bijdrage aan de verbetering van het milieu, ook de chauffeur heeft baat bij de gesloten roetfilters. “Voor trucks die gesloten ruimtes binnen gaan, geldt bijvoorbeeld dat de uitstoot van schadelijke deeltjes met minimaal 70 procent moet worden gereduceerd. Dit is in de ARBO-wetgeving vastgelegd. Wij gaan nog een stap verder. De roetfilters van Volvo komen tot een reductie van ruim 90 procent. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan een gezonde werkomgeving en een beter milieu”, verklaart Van Dormolen.

Een roetfilter zorgt in principe voor een forse reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals koolmonoxide, koolwaterstof en roetdeeltjes. Volvo Trucks heeft gekozen voor een gesloten roetfilter, omdat daarmee ruim 90 procent reductie in uitstoot van schadelijke deeltjes te behalen is terwijl het motorvermogen gelijk blijft. Volvo is ervan overtuigd hiermee een positieve bijdrage aan de problematiek rondom de verbetering van de luchtkwaliteit te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer