Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Volvo FE voor Dura Vermeer

Dura Vermeer zet binnenkort een geheel nieuw gebouwde elektrische vrachtauto in bij infrastructurele werkzaamheden. De Volvo FE Electric 6×2 is onlangs besteld door partner Vrijbloed en wordt momenteel gebouwd in de fabriek. Verwacht wordt dat de vrachtauto, met elektrische aandrijving, rond de bouwvak wordt ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten, voornamelijk in Amsterdam. Dat meldt Dura Vermeer op haar website.

De aanschaf van de elektrische Volvo sluit goed aan bij de duurzaamheidsmissie van Dura Vermeer: in 2030 draagt iedere oplossing bij aan een gezonder en groener Nederland. Momenteel zet Dura Vermeer in Amsterdam machines in die op biobrandstof, gemaakt van plantaardige olie, rijden. Ook wordt er al gereden met een vrachtauto met een elektrische autolaadkraan. De effecten van stikstof-, CO2-  en fijnstofemissies worden door deze duurzame keuzes aanzienlijk verminderd. Zo draagt Dura Vermeer bij aan een schonere leefomgeving op plekken waar dit hard nodig is.

De nieuwe vrachtauto is uitgerust met een elektrisch aangedreven autolaadkraan en laadbak. Dit is nodig om de wegenbouwsector te verduurzamen, aangezien de lading (vaak zand en stenen) behoorlijk zwaar is. Om de vrachtauto in beweging te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van vier lithium-ion accupakketten met 50kW elk. Het voertuig beschikt verder over een elektromotor met 270NM koppel. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden, wat de wagen zeer geschikt maakt voor werkzaamheden met veel stop-and- go.

Met speciale software vanuit Volvo Trucks wordt onder andere rijgedrag van de chauffeur gemonitord, inzichtelijk gemaakt hoeveel energie er per kilometer wordt verbruikt en hoeveel batterijcapaciteit er nog over is. De vrachtauto houdt daardoor niet alleen meer laadvermogen over, maar voorkomt ook overcapaciteit aan batterijen, wat ook weer ten goede komt aan het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer